'

5 tipuri de scule pe care trebuie să le ai în mașină

5 tipuri de scule pe care trebuie să le ai în mașină

A pleca la drum cu mașina, deși este întreținută și îngrijită corespunzător, călătoria cu aceasta poate fi uneori imprevizibilă. De regulă, șoferii sunt bazați 100% pe mașina lor, dar se pot întâmpla și situații neprevăzute, când practic, rămâi cu mașina ”în drum”.

În aceste situații neprevăzute, cu sculele necesare la îndemână, poți rezolva chiar tu, unele probleme, fără a mai fi nevoie de mâna unui profesionist. Astfel nu mai e nevoie să aștepți timp îndelungat până găsești pe cineva care să te ajute, deasemenea economisești bani rezolvând chiar tu problema.

În acest articol, am ales 5 instrumente de bază, pe care orice șofer ar trebui să le poarte în mașina lui, pentru a rezolva problemele minore, neprevăzute, care pot apărea la drum.

  1. Triunghi reflectorizant

Deși triunghiul reflectorizant nu este chiar o sculă, acesta este un accesoriu indispensabil, pe care, orice proprietar ar trebui să-l aibă în mașina sa.

Conform legii în vigoare, orice mașină ar trebui echipată cu: trusă medicală, stingător incendii, vestă reflectorizantă și 2 triunghiuri reflectorizante.

Pentru a te feri de amendă dar și pentru a proteja și a fi protejat, în cazul în care ai o problemă neprevăzută și trebuie să staționezi mai mult timp, triunghiul reflectorizant este o adevărată necesitate.

Potrivit Art. 156, pct. 2 din codul rutier, triunghiurile reflectorizante se vor plasa în față și în spatele vehiculului, pe același sens de circulatie, la o distanță de cel puțin 30 m față de mașină, astfel încât participanții la trafic să te observe și să te ocolească din timp. De asemenea, în localități sau atunci când circulația este foarte intensă, aceste triunghiuri pot fi așezate la o distanță mai mică sau chiar pe vehicul, astfel încât să poată fi observate din timp de ceilalți conducători.

Acestea fiind spuse, dacă nu deții triunghiuri reflectorizante, poți să le achiziționezi chiar de aici.

  1. Compresor auto

Mulți șoferi au abandonat de mult pompele convenționale și folosesc un compresor portabil de mașină pentru a umfla anvelopele. Un astfel de dispozitiv nu ocupă mult spațiu în portbagaj, este convenabil să îl utilizați în călătorii și în garaj. 

Fiecare șofer trebuie să umfle periodic roțile mașinii sale. Chiar dacă sunt o mulțime de vulcanizări sau poți verifica gratuit presiunea de aer în benzinării, tot mai comod și util este să ai un compresor în mașină că de: nu știi când o rată se poate dezumfla, și astfel te poate prinde nepregătit.

Pe site-ul nostru găsești o gamă variată de compresoare, care să-ți fie de folos ori de câte ori ai nevoie să-ți umfli o roată.

Important: atunci când alegi un compresor, trebuie să acorzi o atenție suplimentară lungimii cablului de alimentare. Din păcate, la unele modele, acest cablu este scurt, astfel îți va fi imposibil să ajungi la roțile din spate.

  1. Trusă de chei tubulară 

O cheie tubulară este un instrument utilizat pentru a lucra cu diferite tipuri de sisteme de prindere. 

De obicei acest tip de chei, au doua laturi și sunt utilizate în deosebi de profesioniștii din domeniul auto și nu numai.

O trusă de chei tubulare poate să vină în ajutorul tău atunci când trebuie să schimbi o roată, capota rămâne blocată, dacă e nevoie să montezi o baterie, etc.

Pentru că aceste truse îți pun la dispoziție o gamă variată de chei, nu trebuie să-ți faci griji că nu găsești cheia potrivită.

Am ales pentru tine o gamă variată de truse de chei tubulare, pentru toate preferințele și buzunarele.

Fie că ești meșter în repararea mașinilor sau pur și simplu vrei să ai totul la îndemână, la nevoie, în mașina ta, un set de chei vor fi mereu o alegere potrivită. 

  1. Cric auto

Dacă tot am amintit mai sus de schimbarea roților, nu putem omite din această listă cricul auto.

Toți conducătorii auto, au auzit măcar odată de această unealtă. 

Un cric de mașină este un mecanism special cu ajutorul căruia poți ridica caroseria mașinii. Acest lucru este necesar pentru repararea șasiului și pentru înlocuirea anvelopelor înainte de noul sezon.

Dar pentru că vorbim despre scule pe care trebuie să le ai în mașină, în caz că se întâmplă vreo problemă neprevăzută cu vreo roată, cu ajutorul acestui accesoriu, poți schimba singur roata în cauză. 

Pe site-ul nostru vei găsi diferite modele de cricuri, de la modelele clasice la cele hidraulice, atât pentru profesioniști cât și pentru conducătorii auto.

  1. Cabluri încărcare baterie 

Ai uitat farurile de la mașina aprinse pentru câteva ore și nu-ți mai pornește mașina? Bateria e de vină, iar cablurile de încărcare sunt soluția.

Și aceasta este doar o situație în care ai nevoie de ele. Nu uita de zilele geroase de iarnă sau atunci când bateria se descarcă peste noapte.

După cum probabil ți-ai dat seama, rolul acestor cabluri este de a porni o baterie descărcată de la o sursă alternativă de energie - cel mai adesea de la bateria unei alte mașini. 

Și pentru a nu căuta, în stânga și-n dreapta, cabluri dar și o altă mașină,  este mai indicat să găsești doar o mașina și cablurile să le ai tu.

Așa că, dacă nu ai cabluri de încărcare baterie auto, intră aici și alege-ți modelul care ți se potrivește.

În concluzie, dacă deții o mașină și nu o ții doar pentru a ocupa parcarea, aceste scule nu ar trebui să-ți lipsească din portbagaj, mai ales dacă îți dorești să rezolvi tu problema, într-un timp scurt și fără prea mulți bani cheltuiți.

Pe data viitoare, 

Echipa SCULEAZ.RO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!