'

8 instrumente de care ai nevoie atunci când vrei să îți văruiești locuința

8 instrumente de care ai nevoie atunci când vrei să îți văruiești locuința

Dacă te gândești serios să te apuci de renovarea locuinței, cu propriile mâini, atunci este timpul să te pregătești temeinic. Potrivit experților, perioada cea mai favorabilă pentru reparații este mijlocul primăverii sau vara. 

Și cum primăvara se apropie cu pași repezi, în acest articol ți-am pregătit o listă cu 7 instrumente pe care trebuie să le ai dacă te decizi să schimbi sau să reîmprospătezi culoare pereților. 

  1. Folia de protecție

Nu întotdeauna vei avea posibilitatea de a ”goli” complet apartamentul atunci când vrei să te apuci de o mică renovare. Așa că, folia de protecție îți vine în ajutor. 

Această folie, după cum îi spune și numele, este utilizată pentru protejarea mobilierului, pardoselii, ferestrelor etc. Astfel vei economisi timp la curățenia de după reparație și vei proteja întreaga cameră sau locuința.

Avantajele foliei de protecție sunt: dimensiune mare; rezistență la diferite lichide; prezența unei compoziții speciale de materii prime care nu permite pătrunderea lichidelor. Unele folii au o bandă care se lipește ușor de suprafețe și este, de asemenea, ușor de îndepărtat. 

  1. Bandă adezivă de hârtie

În general, acestea sunt folosite pentru lipirea foliei de protecție pe plinte sau alte piese de mobilier. De asemenea, este necesară pentru lipirea elementelor mici care trebuie protejate de pătrunderea varului. De exemplu, prizele și întrerupătoarele sunt lipite cu bandă adezivă de hârtie. De asemenea, banda se folosește și atunci când este necesară împărțirea suprafeței în mai multe părți pentru a ”picta” pereții în diferite nuanțe.

Mai multe informații despre benzile adezive găsești aici.

  1. Mănuși de protecție

Dacă ți-ai protejat deja camera cu folie de protecție, nu uita să-ți protejezi mâinile. Pentru o protecție garantată, mănușile de protecție pentru zugrăvit vor fi alegerea ideală.

P.s. Dacă îți dorești să citești informații suplimentare despre mănușile de protecție intra aici.

 

  1. Mască de protecție

Pentru persoanele sensibile la mirosuri și nu numai, masca de protecție va proteja căile respiratorii împotriva prafului, a aerosolilor cu particule solide și a aerosolilor lichizi.

 

  1. Dispozitiv de chitui

Înainte de a te apuca efectiv să dai cu var, asigură-te că ai chituit toate fisurile. Pentru aceasta poți folosi un dispozitiv special, care permite umplerea eficientă a golurilor din pereți.

  1. Trafalet - role pentru văruit

Trafaletul este o alegere excelentă atunci când trebuie să văruiți  o suprafață mare și o pensulă obișnuită nu mai este suficientă. De asemenea, există și  role speciale pentru tencuială decorativă pentru a realiza un anumit model pe pereți.

Rolele pot fi de mai multe tipuri, dar pentru văruit că recomandăm un set de role care pe lângă trafalet și role, vine alături de o tăviță în care puteți pune varul.

  1. Scară

Pentru a economisi bani, multe persoane folosesc obiecte de mobilier sau ”structuri improvizate” ca suport atunci când au de văruit la înălțime. Dacă și tu gândești să improvizezi, nu uita că siguranța ta e mai presus de orice. De aceea o scara este un instrument necesar  care îți permite să urci  la înălțimea dorită.

Dar dacă totuși decizi să nu achiziționezi o scară, poți folosi un mâner lung pentru trafalet

  1. Pensulă

Pentru a ajunge în locuri greu accesibile (colțuri, pe lângă întrerupătoare etc), trebuie să achiziționați și o pensulă mică. 

În concluzie, sperăm că  majoritatea persoanelor cunosc aceste instrumente atât de faimoase, mai ales pensula, a cărei utilitate este cunoscută de sute de ani și continuă până în zilele noastre. 

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești să-ți renovezi locuința, schimbându-i culoarea, nu uita ca pe lângă această listă să îți achiziționezi și varul.
 

Pe data viitoare, 

Echipa SCULEAZ.RO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!