'

Accesoriile nesesare unei suduri de calitate

Accesoriile nesesare unei suduri de calitate

Aparatul de sudura este indispensabil in majoritatea industriilor, drept care il vei intalni in atelierul sau in ograda oricarei persoane care obisnuieste sa faca reparatii in gospodarie. Si pentru ca alegerea uneltei se face in functie de activitatea pe care o vei desfasura, cel mai probabil stii deja ca aceasta se preteaza lucrarilor de tinichigerie, constructiilor metalice si chiar aplicatiilor de garaj (esapamente auto), metoda de lucru pe care o presupune fiind una extrem de atractiva din punct de vedere financiar, avand in vedere ca asigura o sudare ce se deruleaza la o viteza mai mare decat in cazul altor procedee si din care rezulta foarte putin fum si zgura, consumul de material fiind, de asemenea, mai mic.

Categorile principale de echipamente de sudura

Alegerea accesoriilor de sudura depinde, in primul rand, de ce tip de aparat detii. Acestea sunt categorile principale de echipamente de sudura:

  1. Pentru Sudura manuala, cu electrozi inveliti - se folosesc electrozi inveliti, acestia constand in tije metalice invelite in material suport.Diametrul sau va fi ales in functie de grosimea materialului ce trebuie sudat. Totodata, in functie de acest aspect va fi ales si amperajul de care este nevoie.
  2. Cabluri pentru sudura electrica sunt realizate din cupru solid si sunt invelite in cauciuc. Au rezistenta la foc, caldura si ulei. Acestea se conecteaza la echipamentul de sudura cu ajutorul conectorilor (la borna plus) si al clestelui portelectrod (la borna minus).
  3. Aparatul de sudura MIG-MAG. Procedeul de sudare presupune topirea unui fir metalic si eliminarea unui gaz intert/activ care nu lasa rezidurile sa se depuna pe suprafata sudata. Rezulta o sudura rezistenta, chiar si la materiale subtiri. Se foloseste in special pentru otel, in lucrari de tinichigerie, dar si pentru alte constructii metalice unde este nevoie de o sudura neteda.

Aparat de sudura DEDRA, tip invertor, MMA/MIG-MAG. IGBT, 160A

Invertor sudor funcția MIG / MAG MMA Dedra DESMI160M

Gama de sudura: 160 A
Diametrul sarma: 0,8 / 1 mm
Diametrul maxim electrod: 3,2 mm
Greutate: 17 kg
Curentul maxim de sudare: 160A
Grosimea plăcii: 0.5-5mm
Posibilitatea de putere din generator: 9kVA
Echipamente de bază:
O masă de cablu detașabil
Sarma de sudura MIG / MAG conector EURO
Suport pentru MMA
masca

 

  1. Sudare TIG sau WIG in atmosfera protectoare de gaze inerte. In acest caz vorbim despre necesitatea ca operatorul sa fie calificat. Este o procedura mai complicata, asta pentru ca sudorul foloseste simultan ambele maini. Materialul sudat ca adaos este ca o bagheta. Alegerea tine cont de tipul si grosimea materialului ce se sudeaza.
  2. Aparatul de sudura autogen utilizeaza flacara oxiacetilenica si fir metalic. Este intrebuintat in special pentru a debita sau gauri materiale.
  3. Ciocanul pentru sudura MMA In momentul sudurii, fluxul de pe electrod se depune deasupra materialului. Cu ajutorul ciocanului sudor poti bate reziduurile, pentru a obtine o sudura mai fina, de mai buna calitate.
  4. Masca de sudura

    Este esential sa porti intotdeauna masca de sudura, pentru a preveni leziunile ochilor sau arsurile pielii.

    Mastile sunt pentru toate buzunarele – de la cele simple, de mana, la cele din piele si pana la mastile de sudura automate. Mastile de mana pot fi incomode, pentru ca iti limiteaza manevrele in timpul sudurii, insa poti sa le folosesti impreuna cu un dispozitiv de prindere al mastii. Mastile automate au tehnologii optice inovatoare, filtru heliomat, senzori, sensibilitate reglabila si chiar incarcare solara, oferindu-ti maximul de confort si siguranta.


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!