'

Cum sa iti pregatesti gradina pentru primavara

Cum sa iti pregatesti gradina pentru primavara

Sosirea Primaverii este un prilej de bucurie dupa iarna grea care trece cu sfiala. De acum zilele cresc in defavoarea intunericului, iar natura incepe sa fie insufletita de mangaierea razelor tot mai calde ale Soarelui.

Aceasta perioada de final de februarie este ideala pentru a face ordine printre unelte, a repara, ceea ce trebuie reparat, a ascuti cutite, foarfeci de gradina  si clesti si a verifica furtunul de gradina, robinetii si rezervele de sfoara pentru legat.



Daca ai plante de primavara (ghiocei, zambile, branduse, lalele) care au rasarit, scoate cu grija buruienile care au crescut pe langa ele. Acestea, trebuiesc scoase din pamant cu tot cu radacina si aruncate din locul respectiv. In caz contrar, vor creste din nou.
· Dezgroapa trandafirii, indepartand pamantul pe care l-ai strans in toamna la baza tufelor, apoi tunde-i (deasupra a doi-trei ochi de la baza tijei). Atentie! Specialistii recomanda taierea trandafirilor pana pe data de 15 martie.
· Sprijina cresterea plantelor urcatoare.
· Acum, poti planta flori bienale (panselute, micsunele, paralute), arbori si arbusti (magnolie, liliac sau iasomie).
· Tot acum, e momentul sa plantezi flori pentru vara si toamna: bulbi de gladiole, tuberoze sau dalii.
· Dupa plantare, nu uita sa uzi pamantul.

Tot acum este momentul sa montezi si plasa de umbrire.

De exemplu Plasa umbrire tesuta Venus DSH,HDPE UV,L: 100m X 1.5m, GU: 40%

Plasa umbrire tesuta Venus DSH,HDPE UV,L: 100m X 1.5m, GU: 40% 0

Plasa umbrire 1.5 x 100 M - verde - 40 g/mp

Specificatii plasa umbrire:

dimensiune plasa umbrire: 1.5 x 100 M

fabricata din HDPE (polietilena de inalta densitate)

usoara si rezistenta

culoare verde

margine cu tesatura intarita pe toata lungimea materialului

poate fi instalata rapid datorita butonierelor practicate din 10 in 10 cm pe toata lungimea, pe ambele parti

densitate: 40 g/mp

Utilizarea plaselor de umbrire 

reducerea intensitatii razelor solare (UV);

pastrarea unei temperaturi interioare optime in sere si solarii, la un nivel care nu afecteaza termic plantele;

se poate utiliza pentru culturile din camp la umbrirea culturilor sensibile la lumina puternica (ex.ardei);

protejarea zonei umbrite de pasari;

protectia impotriva factorilor de mediu precum vantul, grindina, mana;

paravan pentru garduri, parcari, gazoane, balcoane, terase, gradini;

pentru mascarea schelei si a cladirilor in constructie, protejarea lucrurilor si a oamenilor de expunerea la lumina directa a soarelui.

Grebleaza depozitele de pietriș adunate peste iarnă,

în așa fel încât iarbă sau gazonul să poată absorbi doză necesară de nutrienți și îndepărtează și ultimele resturi vegetale (frunze, uscături). Ajuta-te de o roaba pentru a cara resturile vegetale si pietrisul.

Daca vrei sa ai legume in gradina, este momentul sa semeni rosii, varza, praz, ridichi rosii, napi, spanac, pastarnac, ardei, castraveti, vinete sau salata. Specialistii recomanda semanarea lor in ladite de plastic, in sera. Dupa ultimele ingheturi, rasadurile se vor replanta in sol.

Gardul viu va trebui sa primeasca de asemenea cateva ajustari si anume sa fie eliminate crengutele care au avut de suferit de pe urma acumularii de zapada. Acest lucru se intampla mai frecvent in cazul gardului viu modelat in forma de paralelipiped si mai putin in cazul celui lasat sa creasca natural. La tundere trebuie sa tineti cont de forma initiala a arbustului. Trece in revista plantele vesnic verzi. Trebuie tunse, curatate si rarite daca este cazul. Achitionati o foarfeca pentru gard viu de preferat cu lama din otel carbon 45#, tratat termic si finisaj brunat.

Pentru a scăpa de microorganismele dăunătoare din primăvară, este necesar să se stropească întreaga grădină chiar şi toamna târziu. Acest lucru va proteja copacii de diverse rozătoare şi de alţi dăunători. Folositi Pulverizatorul pe benzina YATO . Este un dispozitiv util și eficient folosit pentru a proteja plantele împotriva bolilor și dăunătorilor, este perfect pentru plantații, terenuri arabile, grădini și parcuri. Dispozitivul este echipat cu un mecanism practic de conversie rapidă a pulverizatorului, care poate fi folosit nu numai pentru aplicarea substanțelor lichide, ci și pentru granule. După scoaterea plasei de la duza, dispozitivul poate fi folosit ca suflanta fără a fi necesară cumpărarea de accesorii suplimentare.

 


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!