'

Avantajul de a folosi scule pneumatice

Avantajul de a folosi scule pneumatice

Aerul comprimat este foarte utilizat în mediile de producție mari, dar și cele mici. Pe lângă faptul că uneori avem nevoie de un suflu puternic de aer, comprimarea aerului ne ajută să transformăm energia electrică în energie mecanică cu anumite specificații.

Oricine stie ca fiecare activitate inceputa necesita scule si unelte potrivite. Cand vine vorba de alegeri apare o dilema: scule electrice, pneumatice sau hidraulice? Sculele pneumatice sunt mult mai eficiente fata de echivalentele electrice sau hidraulice, mai jos va oferim o explicatie detaliata a principalelor avantaje pe care le ofera sculele pneumatice.

Sculele pneumatice pot fi utilizate fara a fi conectate la o sursa de energie electrica. Compresia aerului poate fi realizata si prin utilizarea motoarelor cu ardere interna, sau in mod mecanic.

Sculele pneumatice genereaza o putere mult mai mare in comparatie cu volumul mic si greutatea redusa a masinii. Tinand cont de faptul ca partea motrica a sculelor pneumatice nu se incalzeste repede acestea au o durata mai mare de lucru, iar motorul lor poate lucra neintrerupt, astfel incat nu munca dumneavoastra va avea continuitate, fara a fi nevoiti sa faceti pauze de lucru.

  • Masa sculelor pneumatice si marimea acestora este mult mai mica comparativ cu puterea mare de actiune
  • Riscurile reduse de scurt circuit, electrocutare sau alte evenimente neplacute datorate energiei electrice
  • Executarea facila a reparatiilor  usoare in caz de avariere, intretinerea sculelor pneumatice nefiind necesar a fi efectuata de catre un profesionist in domeniu
  • Slefuitoarele pneumatice, cheile pneumatice cu clinchet, surubelnitele pneumatice, bormasinile pneumatice, polizoarele pneumatice, fierastraul pneumatic, gravorul pneumatic, pilele pneumatice, pistolul pneumatic pentru aplica silicon sunt doar cateva dintre instrumentele indispensabile in mediile industriale.

 Sculele pneumatice functioneaza pe un principiu simplu: aerul este comprimat si apoi utilizat pentru diverse procese. Aceasta simplitate se reflecta si in intretinerea facila a acestor scule.

 

Nu este nevoie neaparata de un profesionist in domeniu pentru a face mici reparatii in cazul avarierii sculelor pneumatice. Chiar si proprietarul lor le poate ajusta, le poate schimba piesele sau repara, tinand cont, desigur, de recomandarile manualului de utilizare.

  • Bormasina pneumatica este folosita in numeroase scopuri. De la repararea caroseriei unei masini, la taierea caroseriei, insurubare, indepartarea sudurilor etc. In plus, o bormasina pneumatica este potrivita pentru activitatile de tamplarie, fiind utilizata pentru diferite tipuri de pereti (fie din beton, piatra, caramida), dar si diferite tipuri de suprafete (fie otel, aliaj, alte metale usoare).

    Viteza de rotație a sculelor cu aplicație rotativă. Este foarte greu să atingi viteze de 20-30 de mii de rotații cu acționare electrică sau hidraulică. Unele unelte pneumatice ating viteze de rotații de 400.000 pe minut. Acele unelte au niște rulmenți mici, dar foarte precis construiți. Aplicațiile manufacturiere și medicale sunt cele mai avantajate de rotații de așa de mari. Însă în atelier, uneltele pneumatice au apriximatic 10 mii de rotații pe minut.

  • Atentie la furtunul de aer comprimat! Orice unealta pneumatica il detine si este primul dintre elementele care se deterioreaza la sculele pneumatice. De fiecare data trebuie folosit furtunul recomandat de producator, care corespunde perfect din punct de vedere al diametrului. Alte caracteristici ale furtunului se refera la calitatea acestuia: daca este fabricat pentru a rezista la presiuni mari, daca suporta abraziune, strangulari si intinderi repetate. Furtunul trebuie sa fie flexibil si rezistent si trebuie de asemenea protejat, indiferent de procesul in care se utilizeaza scule pneumatice.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!