'

Ce este umiditatea? 5 motive să îți achiziționezi un umidificator

Ce este umiditatea? 5 motive să îți achiziționezi un umidificator

Umiditatea, într-o formă mai scăzută sau mai ridicată față de valorile normale poate provoca mai multe probleme de sănătate, cele mai cunoscute fiind cele respiratorii. Dacă în teorie sunt o mulțime de alternative pentru a scăpa de umezeală, în practică, nu e tocmai așa. Multe din metodele clasice dau rezultate pe termen scurt, iar acest lucru se datorează faptului că oamenii se ”luptă” cu consecințele, nu cu cauza. 

 

În acest articol ne propunem să discutăm pe îndelete despre umiditate și care sunt efectele ei asupra sănătății. Totodată, vom enumera principalele 5 motive pentru care este important să îți achiziționezi un umidificator și vom detalia importanța acestui aparat în locuință.

 

Ce este umiditatea?

 

Umiditatea aerului se referă la conținutul de vapori de apă din aer. Umiditatea este caracterizează prin apariția condensului pe suprafețe. 

Umiditatea normală din interiorul locuințelor este de obicei diferită de cea din exterior. În interiorul locuințelor umiditatea pare a fi invizibilă, în timp ce în afară, se modifică sub influența anotimpurilor - toamna și primăvara este mai ridicată, iarna când temperaturile scad și vara la căldură mari este mai scăzută. 

Nivelul de umiditate se poate măsura cu un aparat special numit Higrometru sau  punând în locuință senzor de temperatură și umiditate.


 

Efectele umidității aerului asupra sănătății

 

Aerul este una dintre sursele vieții.  Fără aer și apă, existența pe Terra nu ar fi posibilă. Dar ce este aerul și cum afectează el ființa umană? După cum bine știi, aerul este un amestec de diferite gaze: oxigen, dioxid de carbon, apă și azot.  Deși nu-i vedem, întotdeauna există vapori de apă în aer. Aceștia se formează datorită evaporării apei din oceane, mări, lacuri, râuri, etc. Sigur ai învățat despre circuitul apei în natură, așa că nu vom intra în prea multe detalii. 

Cantitatea de vapori de apa influențează vremea, starea noastră de spirit, viața plantelor și a animalelor dar și al obiecte din jurul nostru.

Pentru ca organismul uman să funcționeze în parametri normali, trebuie să ținem cont printre altele și de umiditatea aerului. Lipsa umidității, precum și excesul acesteia, afectează negativ microclimatul și, prin urmare, sănătatea noastră.

Nivelul optim de umiditate este cuprins între 30 - 60%.

  • Ce se întâmplă când umiditatea în locuință este crescută?

Dacă umiditatea în interior este semnificativ mai mare decât în ​​mod normal (mai mult cu 20-30%), pot apărea diverse probleme ca:

Apariția mucegaiului. Un mediu umed și cald facilitează dezvoltarea sporilor fungici. Mucegaiul se formează adesea în baie, bucătărie sau în colțurile camerelor. La copii și persoanele cu sistemul imunitar slăbit, poate provoca probleme respiratorii și reacții alergice. Pentru astmatici, încăperile umede sunt periculoase deoarece expunerea prelungită la acestea provoacă atacuri frecvente.

Dezvoltarea bacteriilor. Aceste microorganisme sunt peste tot, nicio încăpere nu scapă de prezența lor. De cele mai multe ori, produsele antibacteriene nu fac față volumului mare de paraziți, acești agenți de curățare nedistrugându-i complet.  

Umezeala. Datorită prezenței ei în casă, bolile sezoniere sunt agravate, precum și alergiile. O cameră umedă poate favoriza dezvoltarea bolilor infecțioase. 

  • Ce se întâmplă când umiditatea în locuință este scăzută?

Odată cu uscarea excesivă a aerului, umiditatea scăzută duce la:

Uscarea membranelor mucoase. Acest lucru se poate manifesta prin prurit (mâncărime) și iritare a ochilor, zgârieturi în gât și tuse.

Respirație deficitară. Când sunt uscate, membranele mucoase ale nazo-faringelui nu își îndeplinesc funcțiile de protecție. O persoană devine predispusă la răceli și infecții, rinită cronică, accentuarea astmului bronșic și altele.

Deshidratarea pielii. Pot apărea alergii și iritații ale pielii. 

Cele mai multe simptome neplăcute nu apar imediat. Dacă nu există umiditate optimă în locuință pentru o perioadă mai lungă de timp, cu siguranță organismul nostru ne va alerta. Dar nu aștepta pâna atunci!

Din păcate, nu putem influența umiditatea aerului din exterior. Dar în acasă, la biroul sau în încăperea în care ne petrecem majoritatea timpului, cu ajutorul celor mai noi tehnologii putem controla și menține nivelul optim de umiditate.
 

5 motive pentru care să îți achiziționezi un umidificator

 
  1. Uită de îmbolnăvirile frecvente - umidificatorul te va ajuta să menții mucoasele nazale în parametri optimi prevenind astfel uscarea acestora.  

  2. Scapă de iritație și mâncărime la nivelul nasului -  Umiditatea redusă duce la iritarea membranelor și la deshidratarea pielii. Umidificatorul previne aceste situații neplăcute și  puteți fi sigur că organele olfactive vor fi mai sănătoase.

  3. Împiedică uscarea pielii - Peste tot vedem creme hidratante. Dar ce ne facem atunci când, nu există umiditate în aer și pielea își eliberează intens umiditatea? Îți recomandăm achiziționarea unui umidificator pentru a preveni deshidratarea intensă a pielii. 

  4. Previne deteriorarea mobilierului - când nu există umiditate, aerul o captează de la obiectele din jur (mobilă, uși, pardoseală etc). Chiar dacă acest lucru se observă abia după 9 - 12 luni, nu trebuie să aștepți până atunci! Concluzie: mai bine achiziționați un umidificator decât să faceți reparații în locuință.

  5. Menține sănătatea copiilor - Este de ajuns ca umiditatea să scadă cu 20% și corpul copiilor o va observa imediat. Pielea și simțurile mirosului bebelușilor sunt foarte sensibile, așa că nu fiți surprinși dacă bebelușul dvs. începe să tușească fără motiv. Nu omiteți faptul că uscăciunea este cel mai bun prieten al virușilor și asta va crea o grămadă de probleme. Dar nu este atât de greu să le evitați. Cumpărați doar un umidificator.

Acum că știi principalele beneficii ale umidificatoarelor, hai să facem cunoștință cu modelele disponibile pe site-ul nostru:

  1. Bewello - Ventilator și umidificator mobil - 220-240V, 3,8 l 

Beneficii: 

  • dispune de curent de aer răcoros, instantaneu

  • răcorește și umidifica aerul în același timp

  • conține un rezervor de apă de 3,8 l 

  • are 3 trepte de intensitate, mod de noapte silențios

  • vine cu telecomandă pentru control de la distantă

  1. Umidificator prin evaporare Smartmi 2 -  acest dispozitiv utilizează un sistem de umidificare prin evaporare cu scopul de a atinge cel mai înalt nivel de umidificare. Procesul de evaporare constă în aspirarea aerului uscat, trecerea acestuia prin filtre de umidificare, purificare din interiorul dispozitivului și apoi reîntoarcerea lui în mediul înconjurător complet umidificat și lipsit de contaminare. Acest umidificator oferă o hidratare optimă a fiecărei încăperi chiar și într-un timp scurt.
     

Cele mai importante avantaje ale umidificatorului sunt.

  • Dimensiuni și greutate reduse;

  • Mobilitate. Umidificatoarele pot fi mutate cu ușurință în orice locație dorită;

  • Nivel scăzut de zgomot. Funcționarea umidificatorului nu vă va deranja nici măcar în timpul somnului; 

În concluzie, ținând cont că majoritatea timpului îl petreceți acasă, este necesar să aflați nivelul de umiditate din locuința dumneavoastră. 

Acum că știi toate informațiile necesare despre umidificator și beneficiile lui, nu-ți mai rămâne decât să-ți achiziționezi unul și să te bucuri de sănătate la tine acasă.

Pe data viitoare, 

Echipa SCULEAZ.RO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!