'

Cea mai buna masina de taiat gresie

Cea mai buna masina de taiat gresie

Atunci cand ai de montat gresie sau faianta sau de efectuat lucrari mai complicate, asa cum este cazul crearii de mozaic dupa un anumit design, o unealta nepretuita a unui mester in acest domeniu este masina de taiat gresie sau faianta.

Cu ajutorul acestei unelte vei putea realiza taieturi de precizie si fara defecte in material ceramic, portelan, sticla, oglinzi sau chiar in placi de granit. Profesionistii in domeniul amenajarilor interioare sau constructii, dar si amatorii care lucreaza la proiecte de amenajari ca hobby, vor vedea ca, in cel mai scurt timp, masina de taiat gresie le va deveni indispensabila activitatii.

In acest articol vei afla cateva detalii despre cele mai bune masini de taiat gresie si faianta, precum si cateva indrumari utile in vederea folosirii adecvate si a alegerii celui mai eficient model pentru nevoile tale.





1. Cele mai bune masini de taiat gresie si faianta - clasament TOP 3

Daca te afli deja in cautarea celui mai potrivit model de masina de taiat gresia, atunci in randurile urmatoare vei afla cele mai bune optiuni pe care ar trebui sa le iei in considerare. O masina de taiat gresia si faianta este o investitie pentru un mester faiantar si, de aceea, ar trebui sa se acorde o atentie deosebita caracteristicilor aparatului pe care ti-l doresti.

 
Produs Masina de Taiat Gresie si Faianta YATO, cu Laser, Lungime de Taiere 800mm Masina de taiat gresie si faianta YATO, blat amortizat, lungime de taiere 600mm Masina de taiat gresia si faianta QEP 10800
Caracteristici Model: cu indicator cu laser

Tip de ghidaj: cu scala singulara

Mod de taiere: Longitudinal

Operare: manuala

Culoare: rosu/negru

Lungime de taiere: 80 cm

Grosime maxima de taiere: 12 mm

Diagonala placilor: 597 mm

Cutit de taiere: cu rulment de 22 mm diametru/ gaura de 6 mm si grosime de 6 mm
Model: cu ghidaje plate

Tip de ghidaj: scala singulara

Mod de taiere: Longitudinal

Operare: manuala

Culoare: rosu/negru

Lungime de taiere: 60 cm

Grosime maxima de taiere: 16 mm

Diagonala placilor: 597 mm

Cutit de taiere: cu lama din carbura de
tungsten YG6X
Model: cu ghidaje plate

Tip de ghidaj: scala cu rulmenti

Mod de taiere: Longitudinal

Operare: manuala

Culoare: gri/negru

Lungime de taiere: 70 cm

Grosime maxima de taiere: 16 mm

Diagonala placilor: 500 mm

Cutit de taiere: cu lama din carbura de tungsten cu acoperire din titan
 
PRO - Un model de masina de taiat gresia cu indicator cu laser care suplimenteaza gradul de precizie al taieturii

- Material de fabricatie din aluminiu - care ofera usurinta la mutarea sau transportul masinii, dar si baza solida de lucru

- Un plus de stabilitate este oferit si de suporturile laterale rabatabile cu rol de sprijin al placilor de gresie sau faianta de mari dimensiuni

- Masina beneficiaza si de un suport de unghi metalic suplimentar folosit in taieturile unghiulare
- Un model simplu si robust de masina de taiat gresie si faianta cu blat amortizat pentru o fixare sigura si stabila a placilor

- Cutitul din carbura de tungsten asigura taieri curate si precise ale placilor cu grosimi de pana la 16 mm

- Sistemul de ghidaj cu care este prevazuta masina faciliteaza un mod de lucru stabil si precis

- Raport bun pret / calitate
- Un model de masina de taiat gresie si faianta cu corp turnat din aluminiu si insertii din cauciuc anti-alunecare

- Cutitul din carbura de tungsten cu acoperire din titan asigura taieturi precise si durate lungi de folosire

- Modelul este foarte stabil si usor de transportat
CONTRA - Pretul din gama superioara - Aparatul solicita o oarecare pregatire si experienta anterioara - Pretul foarte ridicat
  VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL Vezi AICI produse





2. Cum sa alegi cea mai buna masina de taiat gresie pentru o achizitie de succes?

Alegerea unei masini de taiat gresie si faianta de buna calitate trebuie sa tina cont de mai multi factori. In primul rand, va trebui sa cunosti sau sa estimezi de la bun inceput scenariile de lucru in care o vei folosi, iar mai apoi si caracteristicile materialelor de taiat.

  • Modul de lucru si uneltele folosite

Desigur, gresia si faianta pot fi taiate si cu flexul prevazut cu discuri speciale pentru taiat acest material. Totusi, daca doresti o taietura precisa, de calitate si fara probleme legate de sfaramarea sau ciobirea suprafetelor, varianta ideala de luat in calcul este sa te echipezi cu o masina de taiat gresie si faianta manuala.

  • Capacitatea de taiere a masinii

Desi majoritatea masinilor de taiat gresie pot lucra foarte usor chiar si cu materiale din portelan, o idee de investitie inteligenta ar fi sa te dotezi cu un model care poate taia si placi de granit sau mozaic. Vei extinde astfel, doar printr-o simpla alegere, posibilitatile de lucru si versatilitatea de care poti beneficia.

  • Materialul de fabricatie al masinii

Majoritatea masinilor de taiat gresie si faianta sunt confectionate din otel. Totusi, daca te orientezi spre o calitate mai buna, ai putea merge pe varianta modelelor fabricate din aluminiu turnat. Pe langa faptul ca aceste unelte nu vor avea niciodata probleme cu rugina, ele sunt mai stabile si mai usoare.

  • Mecanismul de taiere

Lama unei masini bune de taiat gresie si faianta ar trebui sa fie confectionata din otel carbon in aliaj cu diverse alte metale. Acest tip de aliaj este de o duritate superioara si are posibilitatea sa taie materiale ceramice sau portelanate. O alegere superioara din punct de vedere calitativ este aliajul de otel carbon cu amestec de tungsten. In afara unei duritati excelente, tungstenul ofera o rezistenta sporita la temperaturi inalte care pot aparea ca urmare a fortelor de frecare.

  • Stabilitatea masinii

O buna idee de ghidare in achizitia unei masini de taiat gresie si faianta este sa verifici stabilitatea acesteia pe o suprafata plana inainte de a o cumpara. Pentru a fi sigur ca ai ales un model de calitate, este bine sa verifici daca patul sau baza masinii este invelit in cauciuc. Acest material de invelire are rolul de a impiedica alunecarea utilajului in momentul operarii acestuia.





3. Marcile de masini de taiat gresie recomandate de Sculeaz.ro

Pe langa caracteristicile de mai sus, este important sa iei in calcul si brandul producator al modelului spre care ti-ai indreptat atentia. Unele branduri au castigat, de-a lungul anilor, increderea mesterilor, fiind preferate in detrimentul altora. Iata mai jos care sunt cele doua pe care ti le recomandam.






3.1 Marca Yato

Producatorul polonez TOYA SA, care detine brandul YATO, este unul dintre cei mai de seama fabricanti europeni de unelte de mana. Operatiunile de productie si comerciale ale firmei s-au dezvoltat la nivel international, uneltele comercializate fiind cautate in intreaga lume.

In Romania, firma activeaza prin intermediul filialei TOYA Romania SA, deschisa in anul 2003 in Bucuresti. Firma detine facilitati de productie proprii si in China, in orasul Shanghai. Gama larga de produse din gama uneltelor pentru domenii diverse, de la ateliere de mecanica auto, pana la gradinarit, recomanda YATO ca un brand de incredere pentru meseriasi si pentru cei care practica diverse hobby-uri.






3.2 Marca QEP

QEP este un brand al firmei americane Q.E.P. Co. Inc. cu sediul central in Florida, dar cu operatiuni de comercializare si de productie extinse global. Fondata in 1979 ca o firma de familie, QEP s-a pozitionat in piata ca un fabricant inovativ de solutii si unelte pentru amenajarile interioare, in special destinate pardoselilor. Uneltele produse sub acest brand se bucura de experienta acumulata de zeci de ani de cercetare in design, precum si de calitatea procedeelor de ultima ora de fabricatie.





4. Folosirea eficienta a unei masini de taiat gresie

Ca in orice alt domeniu care implica munca manuala, taierea cu precizie a placilor ceramice, de portelan sau de granit solicita o perioada de antrenament. Odata cu practica repetata intervine si obisnuinta si chiar maiestria mesterului in domeniul amenajarilor interioare.

Folosirea unei masini de taiat gresia constituie un pas esential pentru reducerea efortului de lucru, a timpului necesar obtinerii de material la dimensiunile necesare proiectului, dar si reducerea considerabila a rebuturilor care pot aparea prin ciobirea sau sfaramitarea muchiilor placilor supuse taierii.

Un prim aspect de luat in considerare atunci cand lucrezi cu o masina de taiat gresia este dozarea efortului fizic si a presiunii aplicate asupra uneltei. Apasarea trebuie sa fie mereu ferma, dar constanta pe toata durata procesului de taiere.

In cazul in care esti incepator in domeniu, este recomandabil sa citesti cu atentie manualul de utilizare al aparatului pentru a dobandi un minim de cunostinte. De asemenea, poti urmari o serie de materiale video online care te vor acomoda cu modul de lucru si cu miscarile pe care trebuie sa le efectuezi pentru a obtine rezultate adecvate.

Daca, dupa un timp de folosire, se poate observa ca muchiile placilor taiate devin usor zimtate pe linia taieturii, acesta poate fi un semn ca roata de taiere (cutitul de taiere) trebuie schimbata.

Folosirea unei masini de taiat gresia se realizeaza in cele mai bune conditii pe o suprafata plana, de cele mai multe ori pe suprafata pardoselii la care se lucreaza. De aceea, este indicat sa-ti protejezi genunchii cu genunchiere speciale, acest echipament de protectie avand rolul de a atenua disconfortul creat in timp de pozitia de lucru.

De asemenea, o pereche de ochelari de protectia muncii sunt indicati intotdeauna chiar daca masinile de taiat gresia si faianta sunt sigure la utilizare. Desi cantitatea de praf si de reziduuri nu este atat de mare ca in cazul taierii materialelor ceramice cu ajutorul unui flex, daca spatiul de lucru este neaerisit si de mici dimensiuni, este utila purtarea unor masti de protectie impotriva prafului.

Asadar, daca iti doresti sa alegi cea mai buna masina de taiat gresia si faianta, tine cont de informatiile oferite in acest articol, de brandurile de incredere, dar si de caracteristicile pe care un produs de calitate trebuie sa le indeplineasca. Nu uita ca aceasta este o investitie de viitor, care, daca este realizata corespunzator, va rezista timp de multi ani!

Sursa foto: Sculeaz.ro, Pixabay.com





5. Intrebari si raspunsuri despre cele mai bune tipuri de masini de taiat gresie

Ce tip de masini de taiat gresie sunt cele mai recomandate pe termen lung?

Alegerea unei masini de taiat gresia si faianta ar trebui sa ia in considerare multiplele scenarii de lucru care pot aparea de-a lungul unei lungi durate de utilizare. De aceea, este recomandabila optiunea de a te orienta catre un aparat care poate taia atat placi ceramice, cat si placi din portelan. De asemenea, daca masina aleasa poate taia si mozaic si placi din granit, va fi cu atat mai mult o alegere inteleapta pe termen lung.

Este greu sa tai gresia si faianta la masina de taiat?

Taierea placilor de gresie si de faianta cu ajutorul masinii de taiat este un procedeu destul de intuitiv. Trebuie sa te asiguri mai intai ca ai marcat corect linia pe care vei executa taietura. Apoi, asigura-te ca ai aliniat perfect marcajul cu lama aparatului. Tot ce ramane de facut este sa aplici suficienta forta, dozata in mod optim pentru a taia placa cat mai precis.

Trebuie sa intretin masina de taiat gresie?

Ca orice unealta din domeniul constructiilor si amenajarilor interioare, si masina de taiat gresie trebuie pastrata cu grija pentru a te folosi timp indelungat de investitia facuta. Totusi, fiind o unealta destul de simpla, principalul lucru de care ar trebui sa te ingrijesti este pastrarea acesteia intr-o stare buna de curatenie dupa fiecare utilizare.

Se poate folosi masina de taiat gresie cu picioare accesorizate sau pe o masa de lucru?

Masinile de taiat gresie nu sunt prevazute cu picioare din fabricatie. Acest lucru este util pentru a asigura o stabilitate cat mai mare in timpul taierii placilor ceramice sau de portelan. De asemenea, nu se recomanda taierea la acest aparat atunci cand este pozitionat pe o masa care nu ofera suficiente garantii de stabilitate. Desigur, se poate folosi ca suport un banc de lucru dar numai daca acesta este solid ancorat in sol si rezista fara probleme fortei aplicate.

Pot taia gresie sau faianta asezata cu fata in jos cu o masina de taiat?

Teoretic da, dar nu este o metoda recomandata de lucru deoarece partea inferioara a placilor de gresie si de faianta este, de cele mai multe ori, reliefata pentru a face o priza mai buna la perete sau pardoseala. Modul corect si recomandat de taiere este prin asezarea placilor de gresie sau de faianta cu fata neteda in sus, acest mod de lucru asigurand o taiere curata si precisa.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!