'

Cum alegi redresorul auto si cum il folosesti?


Chiar daca nu ne aflam in sezonul rece, atunci cand exista cele mai mari probleme la pornirea masinilor din cauza descarcarii bateriilor, cateva informatii legate de redresoarele auto sunt binevenite pentru a putea sti pe viitor cum sa alegi si cum sa folosesti un robot/redresor auto.

Asa cum spuneam mai sus, gerul sau mica neatentie de a lasa luminile aprinse la autoturismul tau, pot duce la descarcarea bateriei si imposibilitatea de a porni motorul masinii.

Chiar daca in comert sunt disponibile astfel de aparate care pot fie doar sa reincarce bateria, fie doar sa asigure un curent de pornire, in general majoritatea robotilot auto moderni asigura ambele functii, inclusiv funcii de incarcare rapida.

Redresorul auto

Un redresor auto este un dispozitiv electric care transforma curentul alternativ in curent continuu. Procedeul poartă numele de redresare.

Redresorii ajuta la reincarcarea bateriilor si pot furniza curenti si pentru o sarcina externa cum este demarorul in limita performantelor tehnice pe care le au. Cu toate acestea pornirea doar cu redresorul cand “bateria este epuizata” este practic imposibila.

Specialistii recomanda sa folositi incarcatorul de baterie auto macar odata pe luna pentru o incarcare completa, mai ales la masinile utilizate in mediul urban care sunt folosite mai mult pentru parcurgerea unor distante scurte, deoarece respectivul acumulator auto nu beneficiaza de incarcare suficienta, iar lucrul asta accelereaza uzura lui!

In oferta magazinelor de profil gasesti atat redresoare auto pentru baterii cu un voltaj de 12 volti, cat si de 24v. Cele dintai sunt destinate in general masinilor mici, turismelor pana in 3.5T. Daca esti in schimb proprietar de duba, camion sau utilitara, te poti orienta spre un redresor care asigura inclusiv o incarcare la 24 de volti. Cu un mic efort financiar, te poti orienta spre un redresor care sa genereze ambele valori.

Pornirea cu robotul auto

Pornirea cu robotul  auto de pornire este o metoda ce asigura curentul necesar demarajului cu un dispozitiv extern, numit robot de pornire. Un astfel de dispozitiv are functie de incarcator si poate furniza curenti mari pentru perioade scurte de timp de ordinal secundelor. In functie de masina ce urmeaza sa fie pornita este necesara alegerea corespunzatoare a robotului. Cu cat motorul are o capacitate cilindrica mai mare cu atat robotul trebuie sa fie mai puternic. Instructiunile de folosire ale robotului furnizate de fiecare producator indica tipul de motor pentru care poate fi folosit.

Daca va aflati in situatia de a conduce masina regulat si pe distante scurte si foarte scurte, este posibil ca intr-o buna zi sa va treziti cu surpriza neplacuta ca masina nu porneste din cauza bateriei. In acest caz, o solutie ideala pentru dumneavoastra ar fi un starter portabil, care va ajuta masina sa porneasca in cel mai scurt timp posibil.

Pornirea cu redresorul auto

  •  Demonteaza acumulatorul auto, avand grija sa nu atingi clemele de partile metalice ale caroseriei (altfel risti sa provoci scurtcircuite). Este indicat sa scoti intai clema bornei +.
  • Redresorul poate avea mai multe pozitii de incarcare. El trebuie fixat in functie de recomandarea producatorului.
  • Pune redresorul in priza sau il cupleaza-l la o sursa de energie.
  • Fixeaza cu grija bornele la clestii corespunzatori ai redresorului (– la – si + la +), pe rand, tinand clestii de partea izolata.
  • Cand acumulatorul este incarcat, se scot pe rand clestii acelui redresor auto, tinandu-i de partea izolata, apoi se scoate redresorul din priza.
  • Monteaza bateria pe masina (este obligatoriu ultima sa fie montata borna +). Verifica contactele astfel incat sa fie ferme.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!