'

Cum alegi si la ce folosesti ferastraiele electrice?

Cum alegi si la ce folosesti ferastraiele electrice?

Ferastraul electric este una dintre uneltele care nu ar trebui sa iti lipseasca din gospodarie. pot face atat de multe lucruri cu el, mai ales ca acesta este de mai multe tipuri.

Vei gasi pe piata, sub denumiri popolare pendular, soricel  circular sau sabie.

Ferastraul electric pendular

Ferastraul electric pendular cunoscut și sub denumirea ceva mai corectă de fierăstrău vertical, este o unealtă foarte utilă pentru amatorii de bricolaj deoarece permite executarea unor tăieturi fine și complexe în materialele mai moi. este o unealta utilă deoarece oferă atât o tăiere de bună calitate, cât și posibilitatea executării unor tăieturi cu traseu mai dificil. 

Lama folosita de un ferastrau pendular are intre 1 si 2 mm grosime si este destul de ingusta pentru a putea taia nu doar in linie dreapra dar si in cerc, astfel, vei putea folosi pendularul la lucrari si taieturi de precizie, chir si finisari.

Majoritatea modelelor de fierastraie pendulare ofera doua moduri de taiere si viteze multiple sau variabile. Cu ajutorul unui fierastrau pendular de calitate poti efectua taieturi drepte sau in arc de cerc folosind o miscare orbitala.

Pentru lucrarile ocazionale din jurul casei un fierastrau pendular cu o putere de 400-500 W sau 14 V ar trebui sa fie suficienta. Pentru cei care folosesc fierastraul pendular pentru lucrari complexe care necesita putere mai mare si folosire indelungata, este bine sa alegi un fierastrau pendular cu o putere de minim 700 W sau 18 V.

Un fierăstrău pendular folosește o pânză metalică fabricată din metal flexibil care va avea o mișcare sus-jos regulată, acest mod de tăiere având avantajul simplității și rapidității. Această mișcare simplă nu necesită un mecanism interior prea complicat, reducând și problemele mecanice care se pot acumula în timp, iar lățimea tăieturii este mică. 

Pânza pentru fierăstrăul pendular este o consumabilă, așa că vei putea achiziționa mai multe, de diferite mărimi și cu diferite destinații, care să te ajute în toate proiectele tale din gospodărie.

Fierastraul circular

Un fierastrau circular este absolut indispensabil intr-o gospodarie, daca vrei sa tai diferite materiale cu precizie. O asemenea unelta foloseste o lama plata rotunda pentru a taia diferite materiale mai moi sau mai groase, de la lemn, plastic si pana la metal, tocmai de aceea alegerea unor lame potrivite este foarte importanta.

Dotat cu lame puternice, un fierastrau circular poate provoca accidentari fatale daca nu este folosit cu atentie.

Tipul de material din care lamele sunt confectionate influenteaza eficacitatea fierastraului circular, asa ca, in functie de proiectul pe care il aveti de realizat puteti alege dintr-o gama variata de materiale.

Capacitatea de inclinare si controlul adancimii sunt importante deoarece poti sa alegi cu precizie unghiul la care vrei sa faci taieturile. Inclinarea si adancimea la care poate sa lucreze fierastraul te poate ajuta sa alegi ce fel de discuri ai nevoie. Astfel, in functie de unghiul de inclinare si de adancimea la care poate taia, poti sa determini marimea discului de care ai nevoie.

Ferastraul circular este potrivit pentru tăierea părților componente pentru a face un obiect de mobilier, pentru a tăia lemnul pentru pardoseală sau pentru un perete decorativ.

 

Ferastraul sabie

Ferastraul sabie permite utilizatorului folosirea în unghiuri dificile, în spații strâmte sau la nivelul pardoselii. Este ușor de controlat atunci când trebuie făcute tăieri din poziții incomode (de pe o scară) sau tăieri deasupra capului.

Este o sculă puternică ce poate fi folosită pentru tăierea lemnului, a metalului și aluminiului (cuie, piroane, țevi) sau PVC-ului. Cu lame special tratate și acoperite poate tăia chiar și piatra.

Poate fi folosit în curte, la curățarea copacilor de uscături sau pentru tăierea unor ramuri. Este util când se fac remodelări sau demolări în casă, fiind ușor de manevrat și putând pătrunde în cele mai dificile și ciudate locuri. Datorită manevrabilității este scula perfectă pentru tăierea țevilor din pexal sau alt tip de plastic sau material nu foarte dur, atunci când se face înlocuirea lor.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!