'

Pompa Submersibila: cum alegi si cum functioneaza?

Pompa Submersibila: cum alegi si cum functioneaza?

Un hidrofor poate colecta apa de la o anumita adancime, insa o pompa sumersibila are capacitatea de a impinge cantitatea de apa catre suprafata, de a o colecta si chiar de a depozita pentru o perioada de timp pentru a putea folosi la nevoie in cel mai potrivit mod posibil.

Hidrofor RURIS, AquaPower 6009, 880W 0

Pompele submersibile

 

Pompele submersibile reprezintă alegeri ideale, care te ajută atât în propria casă, cât și în sectorul agricol, industrial sau comercial și chiar și pentru extragerea apei de sub pământ din pânza freatică. De asemenea, pompele submersibile pot fi folosite în diferite activități, cum ar fi: irigațiile, pentru drenaj, pentru a pompa apa reziduală, dar și pentru alimentarea locuințelor cu apă.

O pompa submersibila este o pompa care functioneaza imersata (scufundata) in lichidul de pompare, lichid ce are rol si de agent de racire. Motorul pompei este inchis ermetic find izolat de lichidul de pompare. Sunt folosite un sistem de sigilii mecanice pentru a preveni ca lichidul pompat sa intre in motor si  sa cauzeze un scurt-circuit. 

Pompa submersibilă reprezintă opțiunea cea mai bună pentru pomparea apei de la adâncimi mari. Acest produs este foarte rezistent și mult mai fiabil comparându-l cu un hidrofor. Pompa poate fi utilizată în cadrul oricărui tip de aplicații, atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial, agricol sau comercial.

Parametrii unei pompe submersibile

 

Parametrii unei pompe submersibile sunt determinate de doua valori:

  1. Q – debitul in m3/h – cantitatea de apa pompata intr-un interval de timp
  2. H – inaltimea de pompare in metri a coloanei de apa

Acesti doi parametrii (Q ,H) definesc punctul de functionare al pompei pentru alimentare cu apa. Schimband unul il influentam pe celalalt (pentru fiecare Q avem H diferit). Toate punctele de functionare posibile ale pompei, pot fi reprezentate sub forma unei curbe cu coordonatele Q – H.

Pompele submersibile se diferentiaza de hidrofor prin modul de functionare. In timp ce hidroforul aspira si apoi pompeaza apa, pompa de apa o impinge spre exterior.

Pompele submersibile sunt mai avantajoase decat hidrofoarele, reusind sa fie mult mai eficiente decat acestea. Hidroforul foloseste mai multa energie electrica si ridica apa la suprafata prin aspiratie. In schimb, pompele submersibile se folosesc de presiunea directa a apei pentru a o ridica.

Pentru a putea pompa niveluri de apă foarte reduse (de până la câțiva milimetri), trebuie fie să folosiți o pompă cu aspirare plată, fie să atașați la pompa dumneavoastră submersibilă o piesă de aspirare plată.

Un hidrofor complet echipat poate aspira de la maxim 8 metri si este cel mai des utilizat pentru sursele de apa de mica adancime. Dar pompele submersibile pot functiona eficient, indiferent de adancimea apei. Forma cilindrica si lunga a pompei este ideala, deoarece se potriveste cu forma putului iar componentele ei o fac sa fie foarte eficienta.

O pompa submersibila face cu pana la 30% mai multa presiune decat un hidrofor, adica se poate face economie de energie. De asemenea din moment ce este montata la partea de jos a fantanii, pompa submersibila nu trebuie sa se lupte impotriva gravitatiei si presiunii atmosferice, avand o treaba mai usoara de facut doar pentru impingerea coloanei de apa.

Cum aleg pompa submersibila?

Pentru o casa unifamiliara obijnuita, un debit de 1-2 m3/h este suficient. Ca sa estimezi mai bine debitul de apa necesar, numara robinetii sau consumatorii de apa din casa. Inclusiv dusuri, masina de spalat, toalete.

Pentru calcul poti lua la fiecare robinet un debit de 8 – 10 litri/minut.

De exemplu:

2 bai + 1 bucatarie + 1 masina de spalat => un debit de 2,5 metri cubi / ora

Sculeaz, furnizorul tau de scule si unelte, iti pune la dispozitie pompe submersibile.

Pompa YATO

O pompa submersibila cu tocator, asa cum este cea YATO, este proiectată pentru pomparea apei curată, a apei murdare și a rezervoarelor septice.

 

 

Pompa este echipată cu o siguranță termică pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivului și un flotor care oprește automat pompa în absența apei.

Construcția solidă și locuințele puternice garantează o funcționare pe termen lung.

Carcasa pompei este realizată din fontă foarte rezistentă și rezistentă, care protejează dispozitivul împotriva substanțelor chimice și a deteriorărilor mecanice.

Pompa are în plus două întrerupătoare care protejează eficient echipamentul împotriva deteriorării - termic, protejând motorul împotriva supraîncălzirii și plutirea, ceea ce împiedică funcționarea "uscată" a pompei.

Datorită unui sistem de tăiere avansat și unic în 3 faze, în care se utilizează un cuțit special profilate, pompa zdrobește contaminanții, printre altele, cu rezervoare septice.

 

Pompa are foarte sa toace, printre altele:

- cârpe

- mănuși

- saci

- cauciuc

- Colanți

- scutece

- servetele

CARACTERISTICILE TEHNICE

Tip Produs: Pompa submersibila

Tip: Electrica

Utilizare: Rezidential

Utilizat Pentru: Apa murdara, Apa curata

Dimensiune Racord: 2

Lungime Cablu: 10 m

Putere: 750 W

Tip Motor: Electric

Tip Pornire: Electrica

Tip Alimentare: La retea

Tensiune Alimentare: 220/230 V

Debit Maxim: 16000 l/h

Inaltime De Refulare: 13 m

Adancime De Absorbtie: 5 m

Material: Fonta


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!