'

Cum sa vopsesti profesional cu pistolul de vopsit

Cum sa vopsesti profesional cu pistolul de vopsit

Cum sa vopsesti profesional cu pistolul de vopsit

Pistolul de vopsit a usurat munca multor meseriasi, dovedindu-se a fi un echipament indispensabil in atelier. Este practic, vopseste uniform, repede și bine suprafete de tot felul si odata ce ai deprins tehnicile de baza, este usor de folosit.

Avantajele folosirii unui pistol de vopsit

Avantajele folosirii unui pistol de vopsit fata de peria clasica sau alte dispozitive este evident, stratul subtire de vopsea este pulverizat uniform si in plus nu necesita abilitati deosebite.

Pentru a lacui, vopsi sau a trata cu diferite substante suprafete mari, pistolul electric poate fi o solutie eficienta. Aparatele moderne au greutate mica, sunt usor de manevrat si permit o vopsire rapida si completa. Cu ajutorul lor se pot decora obiecte mari din lemn, metal, plafoane, pereti interiori si exteriori, suprafete in relief sau cu acces dificil. Se pot livra cu o serie de accesorii care faciliteaza utilizarea.

Succesul vopsirii depinde si de suprafata care urmeaza sa fie acoperita. Pentru o buna aderenta, aceasta trebuie sa fie degresata, curatata de praf, mizerie si cat mai neteda.

Vopsirea prin pulverizare este preferabilă altor metode deoarece prin pulverizare se asigură o distribuție mult mai uniformă a particulelor indiferent de direcție, ca atare se realizează o grosime constantă, de asemenea nu prea complicată.

Pistolul trebuie deplasat paralel cu suprafata de vopsit, evitandu-se orice miscare brusca, care ar putea provoca acoperiri neuniforme, suprapuneri de straturi de vopsea, scurgeri de material. Pentru a se obtine un strat uniform, pistolul trebuie mentinut usor inclinat, la o distanta constanta fata de suprafata de vopsit - in jur de 20 cm - , si deplasat pe orizontala. Se aplica vopseaua in straturi subtiri, fara intreruperi. Pentru o aplicare fara probleme, aparatul trebuie verificat cu atentie inainte de folosire. In primul rand, trebuie sa nu aiba duza infundata. In al doilea rand, duza aleasa trebuie sa corespunda cu suprafata de vopsit: duzele cu jet rotund sunt destinate suprafetelor neregulate, cele cu jet plat sunt pentru suprafetele plane.

Pistol de Vopsit TOTAL, HVLP, 2-3.5 bari, 1.4mm, 600cc, INDUSTRIAL

Pistol de Vopsit TOTAL, HVLP, 2-3.5 bari, 1.4mm, 600cc, INDUSTRIAL

Pistol de Vopsit TOTAL, HVLP, 2-3.5 bari, 600cc, INDUSTRIAL. Utilizat pentru lucrari de finisare exterioara si interna, vopsirea structurilor metalice in centrele de service auto. Conceput pentru aplicarea acoperirilor de protectie, decorative, izolate pe diverse suprafete: plastic, metal, lemn si ceramica. Potrivit pentru finisarea stratului.

Pistol de Vopsit TOTAL, HVLP, 2-3.5 bari, 1.4mm, 600cc, INDUSTRIAL 0

Pentru utilizatorii casnici se recomanda utilizarea de aparate de vopsit cu aer comprimat sau in cazul celor electrice cu puterea de 200 W. In cazul in care vreti sa abordati in mod frecvent lucrari de anvergura, puterea acestor dispozitive poate ajunge pana la 650 W

Cand rezervorul pistolului este sus, evacuarea este ajutata de gravitatie. Viteza de pulverizare e mai mica, astfel ca se poate controla precizia. Sunt excelente pentru zugravit si pentru vopsirea gardurilor.

Regleaza presiunea pistolului, astfel incat sa nu fie nici prea mare (disperseaza superficial), nici prea mica (elibereaza stropi prea mari). Incepe cu o presiune mai mica si regleaz-o treptat.

Aparatele de vopsit electrice

Aparatele de vopsit electrice formeaza presiune pentru eliberarea vopselei cu ajutorul unei diafragme oscilante, puse in functiune de mecanismul tijei de legatura. Folosirea aparatului de vopsit electric necesita conexiune la reteaua traditionala de energie elctrica.

Pistolul de vopsit electric este destinat pentru lucrul cu vopselele, solventii si solutiile de protectie pe baza de apa.

Pentru a cumpara un pistol de vopsit performant trebuie sa tii cont de:
puterea dezvoltata (daca aparatul ales e electric), debitul de vopsire, suprafata vopsita (conform testelor efectuate de producator) si volumul rezervorului pentru vopsea.

In functie de aparatul achizitionat puteti avea nevoie de o unitate cu motor si ventilator. Atunci cand cumparati, nu va uitati doar la pret, verificati daca acestea sunt incluse in setul pe care-l achizitionati.

Accesoriile de folosire si pentru intretinere sunt la fel de importante si nu pot lipsi din inventarul dumneavoastra.

VORELKit pentru vopsit VOREL, aer comprimat, 5 piese

Kit pentru vopsit VOREL, aer comprimat, 5 piese 0

 

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!