'

Finisaj pereti interiori - cum sa obtii rezultate pe care designerii de interior le recomanda oricui isi doreste un touch modern in locuinta

Finisaj pereti interiori -  cum sa obtii rezultate pe care designerii de interior le recomanda oricui isi doreste un touch modern in locuinta

Tendintele in materie de design interior sunt in continua schimbare. Daca astazi este preferat minimalismul, cautandu-se corpuri de mobilier cat mai simple, cu forme  organice, care sa fie puse in valoare de pereti vopsiti in tonuri naturale, maine trendul se poate schimba la 180 de grade.  

Atunci cand decizi sa zugravesti, trebuie sa iei in considerare ca aceasta schimbare a casei nu se petrece foarte des, presupunand eforturi considerabile si ca, pana la urma, locuinta ta trebuie sa-ti reflecte personalitatea si sa-ti serveasca drept templu al linistii si al relaxarii. 

Pentru a obtine un rezultat spectaculos, nu este necesar sa fii expert in ale zugravitului. Lucrand organizat si tinand cont de cateva elemente-cheie, rodul muncii tale va fi, cu siguranta, unul imbucurator.

 

1. Finisarea peretilor utilizand vopsea: cum alegi culoarea perfecta

Alegerea nuantei optime pentru a da culoare unei incaperi nu este un proces atat de simplu si lipsit de consecinte pe cat ar putea parea. Miile de variante disponibile pe piata ingreuneaza considerabil misiunea celui care trebuie sa ia o decizie. Te simti pierdut in imensa lume a culorilor? Stai linistit, caci exista, totusi, cateva reguli salvatoare privind cromatica incaperilor.

  • Culorile calde precum galbenul, portocaliul, rosul si variatiile infinite ale acestora dau senzatia de intimitate si starnesc emotii pozitive. Pentru camerele persoanelor dinamice, vesele si pline de energie, culoarea galbena ar putea fi o varianta excelenta. Din contra, firile melancolice, inclinate spre cufundarea in ganduri si in carti prefera, adesea, culorile calde mai inchise, care au un aer solemn, de tipul visiniului.

  • Culorile reci creeaza senzatia de prospetime, indemnand privitorii sa se relaxeze si sa se simta intr-un mediu potrivit meditatiei. Preferatele pretentiosilor din ziua de astazi sunt, de departe, pastelurile, culorile mai intense fiind considerate adesea ca fiind deranjante.

  • Albul, negrul si bejul sunt cele trei optiuni care nu-si vor pierde niciodata din faima. Elegante si versatile, aceste trei variante pot complimenta cu usurinta aproape orice tip de mobilier.

Odata aleasa vopseaua, ia-ti uneltele necesare si incepe sa dai viata viziunii tale!

 

2. Tapetul: o solutie chic pentru iubitorii de frumos

Firile mai excentrice s-ar putea declara cu usurinta plictisite de un decor simplu. Cei care se bucura de a fi fost inzestrati cu un simt estetic deosebit simt nevoia sa-si puna in valoare acest dar, exprimandu-se prin alegerile vestimentare si prin cele in materie de interior design.

Tapetul aplicat pe unul dintre peretii unei incaperi ii confera acesteia personalitate, fara sa o incarce exagerat de mult. Abstract sau realist, inflorat sau geometric, modelul potrivit poate crea un efect deosebit. Pentru aplicarea corecta a tapetului vei avea nevoie de adezivul sau special, de o scara, un cutter, trafalet, o perie pentru tapet si, pentru a repara eventualele defecte ale peretelui, de cateva dintre uneltele de vopsit si  tencuit.

 

3. Finisaje indraznete pentru interioare aparte

Finisaj pereti burete - sculeaz.ro

Exista persoane care cauta sa-si transforme casa intr-o adevarata opera de arta, construind-o din elemente pline de autenticitate. Pentru aceasta categorie de oameni, nici tapetul si nici vopseaua nu vor reprezenta solutia, insa, cu un strop de imaginatie pot fi indeplinite pana si cerintele acestor indivizi greu de multumit.

O tehnica interesanta, care a prins destul de multa amploare in ultimii ani, este aceea de a utiliza un burete pentru a crea un model imperfect pe unul dintre pereti. Prin aplicarea repetata a buretelui pe suprafata inca umeda, acesta va crea un set de urme care, asezate una langa cealalta, vor alcatui mai departe frumosul tipar. Stropitul peretilor albi cu vopsea colorata intens este, de asemenea, o varianta usor de pus in practica si de efect. 

Lista metodelor de infrumusetare a unei locuinte va ramane pentru totdeauna deschisa. Discuta cu familia sau cu clientii, dupa caz, despre rezultatele dorite si apuca-te cu entuziasm de treaba. Sa ai spor si inspiratie!

 

Surse foto: unsplash.com, shutterstock.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!