'

Incarcarea bateriei auto cu redresor. Ce implica operatiunea + la cine ar trebui sa apelezi?

Incarcarea bateriei auto cu redresor. Ce implica operatiunea + la cine ar trebui sa apelezi?

Bateria este una dintre cele mai importante componente ale unui autoturism. Curentul electric generat de acumulator este ceea ce ofera sistemelor electrice ale unei masini energia necesara pentru a putea functiona corespunzator. De altfel, fara energia generata de baterie, nici motorul masinii nu ar putea fi actionat. Tocmai de aceea, bateria trebuie sa functioneze in permanenta, pentru ca autoturismul sa poata fi utilizat.

In cazul in care bateria nu mai functioneaza, se impune fie schimbarea ei, fie incarcarea. In situatii de urgenta, incarcarea bateriei este cea mai accesibila metoda de a reporni un autoturism. Pentru a face bateria sa functioneze din nou, exista cateva metode, scule profesionale auto si dispozitive la care poti apela. Unul dintre acestea este redresorul. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei afla care sunt particularitatile utilizarii unui redresor si cum se face cea mai buna incarcare auto cu redresor. 

1. Cum iti dai seama ca bateria cu redresor trebuie reincarcata?

Descarcarea bateriei auto este un fenomen destul de comun, mai ales pe parcursul sezonului rece. Temperaturile scazute favorizeaza descarcarea prematura a acumulatorilor, care nu mai pot genera energia necesara pornirii motorului autoturismului. Nu doar frigul poate determina aceasta problema.
Ea poate fi si o consecinta a lipsei de precautie a posesorului masinii. Bateria se poate descarca atunci cand folosesti pentru o perioada indelungata radioul masinii, fara ca motorul sa fie pornit. De asemenea, energia poate deveni insuficienta daca alarma se activeaza si functioneaza neintrerupt, pentru zeci de minute. Si farurile uitate aprinse, pentru perioade lungi de timp, pot sa provoace descarcarea bateriei.
Ca manifestare, semnele unei baterii descarcate sunt destul de simplu de identificat. Cea mai clara modalitate de a-ti da seama ca nu mai ai suficienta energie in baterie este sa verifici daca motorul poate fi pornit. In caz contrar, cel mai probabil bateria s-a consumat. Alte semnale constau in intensitatea redusa sau inexistenta a luminii farurilor, incapacitatea claxonului de a produce suficient zgomot sau mesajele din bordul masinii, care indica descarcarea bateriei.
Cum iti dai seama ca bateria cu redresor trebuie reincarcata? - sculeaz.ro
Atunci cand intalnesti astfel de manifestari, trebuie sa iei masuri pentru a-i oferi din nou masinii tale energia de care are nevoie. In cazul in care stii ca se apropie perioada in care este necesara schimbarea bateriei, aceasta este cea mai buna solutie la care poti apela. Daca stii ca nu este cazul, poti reincarca bateria. O metoda des intalnita este cea a utilizarii unui redresor auto.

2. Cum se face o incarcare auto cu redresor?

Redresorul auto pe care il poti achizitiona si tu este un dispozitiv eficient prin care iti poti incarca bateria. Mai pe larg, redresorul reprezinta un dispozitiv eletric care are rolul de a obtine curent continuu din curent alternativ. Reincarcarea unei baterii cu ajutorul redresorului auto poate sa dureze intre 8 si 12 ore. Este important de stiut ca majoritatea redresoarelor disponibile in comert nu ofera o putere suficienta pentru reincarcarea completa a bateriei.
Cu ajutorul unui redresor, vei putea incarca bateria la o capacitate de maximum 80%. Operatiunea de redresare baterie auto este una care poate fi destul de riscanta, deoarece se petrece fenomenul de electroliza a apei si sunt eliberate gaze volatile. Pentru ca operatiunea sa fie una sigura, este recomandat ca ea sa fie desfasurata de catre specialisti, in service-uri bine echipate.
Cum se face o incarcare auto cu redresor?  - sculeaz.ro
In conditiile in care mergi cu masina in service, cei de acolo vor demonta acumulatorul pentru redresarea bateriei auto. Aceasta este o masura simpla de precautie, dar care are menirea de a neutraliza potentialele efecte negative. Pe langa eliberarea de gaze volatile, prin redresare baterie fara demontare se pot produce varfuri de tensiune care pot defecta computerul de bord si alte echipamente electronice ale autoturismului.
In cazul in care decizi sa apelezi la incarcare baterie auto cu redresor, acestia sunt pasii care trebuie efectuati:
1. Se demonteaza bateria auto, in conditii optime, fara atingerea clemelor de partile din metal ale caroseriei. Trebuie scoasa initial clema bornei „+”, urmata de cea cu „-”;
2. Redresorul se fixeaza pe pozitia de incarcare si se introduce, ulterior, in priza;
3. Odata finalizat procesul de incarcare, clestii redresorului sunt indepartati de pe bornele bateriei, iar redresorul se scoate din priza;
4. Se monteaza bateria la loc, incepand cu borna cu „-”.
Daca vrei sa obtii o redresare baterie lipsita de riscuri, este important sa apelezi la serviciile unor mecanici experimentati in domeniu. Poti finaliza procesul si pe cont propriu, respectand cu strictete pasii mentionati anterior. Acestia te vor proteja si iti vor pastra si masina in stare buna de functionare.
Sursa foto: Pixabay.com, Sculeaz.ro 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!