'

Mănuși de lucru profesionale și domeniul lor de activitate

Mănuși de lucru profesionale și domeniul lor de activitate

Utilizate într-o mare varietate de domenii, mănușile de lucru profesionale sunt special concepute pentru a preveni rănirea degetelor, palmelor și mâinilor, în activități care presupun, în special, lucrul manual.

Mănușile de protecție sunt un accesoriu indispensabil folosit în diverse domenii de activitate, de exemplu, pentru efectuarea lucrărilor de construcție și montaj, în producție, mecanică auto, în timpul lucrărilor de transport și manipulare sau în gospodărie. 

Până în prezent, există o mulțime de tipuri de mănuși de lucru profesionale, aproape fiecare industrie are propriul model cu anumite caracteristici și proprietăți.

În acest articol, ne-am propus să enumerăm principalele tipuri de mănuși de lucru profesionale, dar și pentru uz casnic, în funcție de domeniul de utilizare.

MĂNUȘI DE PROTECȚIE PENTRU CONSTRUCȚII

În general, în domeniul construcțiilor, mănușile de protecție sunt indispensabile. Pe șantier sunt necesare mănuși de lucru pentru orice lucrare, de la montarea structurilor metalice până la tencuieli și finisaje. 

Mănușile utilizate în construcții trebuie să protejeze mâna împotriva deteriorărilor mecanice, a prafului și a murdăriei, să asigure prinderea în siguranță a mâinilor pe diferite suprafețe de lucru și să fie ”respirabile”.

      

Aceste cerințe sunt îndeplinite în special de mănușile din bumbac cu aplicații punctiforme din polietilenă. Acestea sunt elastice, nu constrâng mișcările și protejează împotriva rănilor minore.

În cazul în care, interacționați cu apa, substanțe chimice, multă murdărie și praf, se recomandă utilizarea mănușilor de protecție din latex, nitril sau nailon.

Pentru a avea o protecție garantată atunci cînd lucrați cu lemn sau sticlă, vă recomandăm mănușile Manusi Protectie TOTAL, Rezistente la Taiere . Aceste mănuși sunt flexibile și confortabile, realizate din poliuretan cu fibre HPPE, cu un înveliș rezistent la tăiere și frezare. 

MĂNUȘI DE PROTECȚIE PENTRU SUDURĂ 

Nu este un secret pentru nimeni că sudarea a fost și este întotdeauna însoțită de un anumit risc și, prin urmare, siguranța ta trebuie să rămână primordială în proces.

Nu contează dacă ai de gând să sudezi ocazional sau profesional, echipamentul de protecție nu ar trebui să-ți lipsească. 

Și din moment ce mâinile suferă cel mai adesea în timpul acestui proces, cea mai mare atenție ar trebui acordată mănușilor speciale de protecție pentru sudură.

Mănușile pentru sudură de pe site-ul nostru sunt realizate din piele naturală. Manșetă puțin alungită protejează mâinile de expunerea la temperaturi ridicate și vă permite să scoateți rapid mănușile în caz de urgență. Protejează în mod fiabil mâinile de scântei și picături de metal topit.

MĂNUȘI DE PROTECȚIE PENTRU GRĂDINĂRIT

Pentru mulți, o livadă sau o grădină cu legume sunt asociate nu numai cu fructe și legume gustoase și ecologice, ci și cu munca anevoioasă, fără de care este imposibil să crești o recoltă bogată.

Pentru a-ți ușura ”munca” în grădină, vei avea nevoie de scule dar și de mănuși de protecție care să-ți protejeze mâinile.  

Principalele tipuri de mănuși de grădinărit sunt:

  • mănuși de unică folosință - de obicei, aceste modele vin în pachet de 100 buc, fiind foarte convenabile ca și preț. Acestea sunt potrivite pentru munca minuțioasă,  protejează mâinile de murdărie și de agenții iritanți.

  • mănuși din latex - acestea sunt concepute pentru manipulări subtile în care trebuie să mențineți sensibilitatea tactilă. Sunt folosite dacă trebuie să vă ocupați de semințe sau răsaduri. De asemenea, cu acest tip de mănuși soluțiile chimice pot fi diluate fără teama de a provoca arsuri. Ca și dezavantaj aceste mănuși au o rezistență scăzută, nu rezistă la sarcini mecanice puternice și uneori, pot provoca alergii.

  • mănuși din nitril - deși sunt foarte asemănătoare cu mănușile din latex, acestea sunt mai puternice și mai dense, însă acest material nu se întinde atat de bine și nu se lipește de mâini. Aceste mănuși pot fi folosite pentru plantarea diferitelor flori cu țepi (zmeură, mure sau trandafiri) de asemenea, la plantarea arbuștilor. 

  • mănuși din bumbac - sunt folosite atunci când trebuie să lucrați cu diverse unelte și echipamente. Trăsătura lor distinctivă este aplicația punctiformă din polietilenă, datorită căruia uneltele nu alunecă din mâini. Aceste mănuși sunt folosite mai ales la săpatul grădinii. Dintre minusurile accesoriilor textile, merită remarcată expunerea la umiditate. Nu sunt potrivite pentru lucrul cu substanțe chimice.

   

Dacă tot vorbim de mănuși, trebuie să luăm în calcul și mănușile profesionale pentru diferite locuri de muncă.


Există multe industrii în care o persoană lucrează în principal cu mâinile, deci posibilitatea de a se răni este destul de mare. Și întrucât mâinile angajaților întreprinderilor sunt cel mai important ”instrumente de lucru”, protecția lor nu este doar o preocupare pentru sănătatea personalului, ci și o garanție a unui flux de lucru neîntrerupt.

În concluzie, mănușile de lucru profesionale sunt indispensabile atât pentru acasă cât și pentru anumite domenii, unde personalul este obligat să folosească acest echipament de protecție.

Înainte de a achiziționa un model de mănuși verifică mărimea, materialul din care este realizat dar nu în ultimul rând stabilește clar pentru ce activitate vrei să le folosești. Pe site-ul nostru găsești o gamă largă de mănuși de lucru profesionale și mănuși pentru uz casnic, care îți vor proteja mâinile de micile accidentări.

 

Pe data viitoare, 

Echipa SCULEAZ.RO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!