'

Taiat gresie: cele mai eficiente echipamente + care sunt variantele de top

Taiat gresie: cele mai eficiente echipamente + care sunt variantele de top

Variantele de materiale de constructii si amenajari interioare disponibile pe piata se multiplica de la an la an. Apar tot mai multe solutii la care poti sa apelezi pentru a-ti duce la bun sfarsit proiectele de constructie sau renovare. In acelasi timp, variantele clasice continua sa atraga foarte mult interes.
Doua solutii foarte populare de accesorii de finisaj pentru casele romanilor raman placile de gresie si cele de faianta. Acestea sunt extrem de fiabile si pot fi integrate in orice spatiu. Sunt utilizate placile de gresie si faianta pentru completarea bailor, a bucatariilor, dar si a holurilor sau chiar a camerelor de zi.
Daca esti meserias si esti interesat de solutii bune pentru taiat gresie, stii cat de complicat poate sa fie sa gasesti cele mai convenabile variante. Pentru ca taierea gresiei sa fie un proces facil, este necesar sa se utilizeze mecanisme cat mai moderne si eficiente. Cu ajutorul informatiilor din acest material, iti vom oferi cateva repere in functie de care poti sa alegi cele mai bune solutii pentru taierea gresiei si taierea faiantei. 
 

1. De ce este utila gresia in constructii + informatii esentiale despre taierea gresiei sau a faiantei

Placile de gresie sunt produse decorative obtinute artificial. Procesul de producere este unul destul de complex si implica utilizarea unui set de materii prime, in vederea realizarii masei ceramice. Este vorba despre nisip cuartos, feldspati, argile, dolomit, calcar, caolinuri si altele.
Acestea sunt amestecate, iar combinatia rezultata este presata sau extrudata. Cele mai multe placi din comert sunt obtinute prin presare. Extrudarea se foloseste foarte rar. Dupa presare, urmeaza procesul de ardere la temperaturi aflate in intervalul 800 - 1300 de grade Celsius, in functie de ce combinatii de materiale se utilizeaza.
In cele din urma, placile rezultate in urma arderii sunt acoperite cu o sticla comorata cu pigmenti ceramici, cu textura mata sau opaca. Sticla poate sa fie si incolora.
Placile de gresie sunt utile in constructii deoarece reusesc sa imbine calitati esentiale ale pietrei naturale si ceramicii. Ea este foarte rezistenta la uzura si la factorii nocivi de mediu. Un alt avantaj foarte mare al gresiei este ca aceasta poate fi taiata acasa sau, atunci cand esti meserias, direct la domiciliul clientului.
Taierea se poate face dupa nevoie, in diferite dimensiuni, in ciuda duritatii materialului. Placile de gresie sunt apreciate si pentru capacitatea lor de a se adapta la zone precum treptele scarilor, peretii casei sau podelele dintr-o locuinta.
In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cele mai cunoscute modalitati de taiat gresia, solutii de taiere pentru gresie portelanata si alte detalii despre intregul proces.
De ce este utila gresia in constructii + informatii esentiale despre taierea gresiei sau a faiantei - sculeaz.ro
 

2. Ce variante de taiat gresia exista, indiferent daca aceasta e portelanata sau nu: cu apa, fara praf, cu flexul etc.

Atunci cand cauti cu ce se taie gresia sau variante pentru taierea faiantei, solutiile pe care le-ai putea descoperi sunt extrem de numeroase. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei, insa nu toate sunt accesibile oricarui meserias. De asemenea, nu toate solutiile sunt potrivite pentru toate tipurile de placi de gresie.
De exemplu, exista varianta de taiere a gresiei cu apa. Sau, mai bine spus, cu jet de apa. Aceasta este o optiune potrivita doar pentru utilizarea in domeniul industrial. Sunt utilizate echipamente profesionale, care sunt mult prea costisitoare pentru meseriasii obisnuiti. Fireste, si costurile implicate de aceste echipamente sunt unele ridicate.
Un alt raspuns la intrebarea legata de taierea gresiei este flexul. Pentru taierea gresiei cu flexul, este necesara utilizarea de discuri diamantate. Aceasta varianta este una foarte buna, deoarece garanteaza o taiere curata si foarte precisa. Dezavantajul este reprezentat de faptul ca utilizarea flexului pentru taierea gresiei portelanate in cantitate mare este destul de incomoda si anevoioasa.
In aceste conditii, cele mai accesibile, confortabile si precise solutii raman masinile speciale pentru taiat gresia si faianta. Acestea ofera posibilitatea de a obtine o taiere a gresiei fara praf, in dimensiuni variate. Ele sunt utile si pentru taierea gresiei groase si sunt solutia cea mai buna pentru un meserias care se ocupa cu taierea gresiei portelanate. Vei descoperi mai jos tot ce trebuie sa stii desre caracteristicile unei masini de taiat gresia.
 

2.1. Masina de taiat gresia este cea mai buna solutie

Masina pentru taiat gresia si faianta este solutia ideala pentru un meserias, dintr-un motiv foarte simplu: ea a fost conceputa special cu scopul de a oferi o taiere a placilor de gresie cat mai curata si precisa. Alternativele, precum produsele din categoria de polizoare unghiulare si de banc, asa cum sunt flexurile, sunt si ele solutii foarte bune. Numai ca acestea necesita o precizie si o indemanare extraordinare, pentru ca materialele sa fie taiate corect, fara a se sparge sau ciobi.
Masina de taiat gresia este cea mai buna solutie - sculeaz.ro

Masina de taiat gresia este conceputa special pentru a putea oferi eficienta si confort in utilizare, alaturi de precizie in taiere. Ca meserias, tot ce trebuie sa faci este sa descoperi modelul potrivit din gama de masini de taiat gresia si faianta si sa inveti sa il folosesti la capacitate maxima. Un alt avantaj al acestui echipament este ca folosirea sa nu este deloc dificila si poti ajunge sa obtii placi perfecte in scurt timp.
 

2.2. Ustensile pentru taierea gresiei: cum functioneaza masina de taiat gresia manuala sau electrica

Daca esti la inceput de drum atunci cand vine vorba despre ustensile pentru taierea gresiei, trebuie sa stii ca masina nu este deloc dificil de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa fixezi placa de material pe care doresti sa o tai pe aparat, asa cum indica ghidajele marcate pe suprafata acestuia. Ulterior, trebuie doar sa faci taietura, in functie de dimensiunile alese.
Din punct de vedere al modului in care pot realiza aceasta taietura, exista masini pentru taierea gresiei manuale si variante electrice. Cele doua variante au particularitati diferite, dupa cum urmeaza:

Masina manuala
Este folositoare pentru utilizarea ocazionala. Varianta este una foarte populara in randul semi-profesionistilor si a celor care o folosesc doar pentru uz personal. Aceste variante sunt eficiente si au si un pret scazut. Eficienta lor se calculeaza atat prin precizia de taiere, cat si prin cantitatea de placi pe care le pot taia intr-un timp cat mai scurt.
Iar rezultatele, din ambele puncte de vedere, sunt remarcabile. Erorile de spargere sunt aproape inexistente, in cazul modelelor de calitate, iar taietura rezultata este foarte exacta. Alt avantaj al acestei variante consta in faptul ca ea nu cantareste foarte mult si poate fi transportata cu lejeritate la orice lucrare.
Dezavantajul acestei variante consta in faptul ca ea functioneaza in baza presiunii puse de utilizator. Pentru ca presiunea sa fie suficienta pentru a taia placa de gresie, este necesara o cantitate destul de ridicata de forta. In cazul multor placi care necesita o taiere precisa, este posibil ca procesul sa fie unul obositor. In acelasi timp, s-ar putea spune si ca efortul depus ajuta la imbunatatirea conditiei fizice.

Masina electrica
Daca taierea gresiei in mod manual pare o operatiune prea complicata pentru tine, ai si varianta de a apela la o unealta electrica. Aceasta optiune este recomandata celor care practica taierea gresiei in mod profesional. De asemenea, masinile electrice pentru taierea gresiei sunt folosite de firmele de constructii din intreaga lume.
In cazul masinii electrice, nu mai este nevoie de efort fizic din partea utilizatorului, deoarece discutam despre taierea gresiei cu disc de diamant. Acesta se invarte la viteze ridicate si sectioneaza placa foarte precis, daca sunt respectate ghidajele de pe suprafata masinii.
Chiar daca procesul propriu-zis de taiere a placilor este cu mult simplificat, comparativ cu ceea ce ofera o masina manuala, si in acest caz exista dezavantaje destul de importante. In primul rand, costurile de achizitie pentru o masina electrica sunt unele foarte ridicate, pe care meseriasii de rand nu sunt, de regula, dispusi sa le suporte.
De asemenea, aparatul este foarte greu si nu este potrivit pentru a fi transportat la diverse lucrari. Tocmai de aceea, majoritatea utilizatorilor de masini electrice pentru taiat gresia sunt reprezentati de firme care activeaza la nivel industrial. Cu toate acestea, sunt de necontestat avantajele si calitatile pe care le pune la dispozitia utilizatorilor o astfel de masina.
Ustensile pentru taierea gresiei: cum functioneaza masina de taiat gresia manuala sau electrica - sculeaz.ro
 

2.3. Din ce materiale se fabrica masina de taiat gresia

Calitatea unei astfel de ustensile depinde foarte mult si de materialele din care este produsa. O masina de taiat gresia si faianta de calitate este produsa din metale dure, dar maleabile. Este vorba despre un mix de otel, titan, nichel si aluminiu. La acestea se pot adauga si alte metale.
O piesa esentiala pentru masina de taiat gresia este rotita de taiere. Cele mai bune variante sunt cele ale caror rotite de taiere sunt fabricate din titan, deoarece duritatea acestui metal garanteaza o rezistenta indelungata si o eficienta sporita.
In ceea ce priveste restul elementelor care alcatuiesc masina, este foarte important ca metalele folosite la producerea lor sa fie solide, dar si usoare in acelasi timp. Carcasa este, in cazul modelelor de cea mai buna calitate, produsa din otel.
Pentru obtinerea diverselor componente ale masinii pentru taierea gresiei se utilizeaza si aluminiu, material care, prin imbunatatirea cu nichel, este foarte eficient. Nichelul aduce exact plusul de rezistenta atat de necesar. In acelasi timp, utilizarea de aluminiu asigura mentinerea greutatii masinii la un nivel care o face sa fie usor de deplasat.
 

3. Curiozitati despre procesul de taiere a gresiei

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta o serie de intrebari foarte intalnite, atunci cand vine vorba despre procesul de taiere a gresiei. Aceste intrebari sunt curiozitati pe care le au atat cei care vor sa taie gresia pe cont propriu, pentru a o monta in propria locuinta, cat si meseriasii aflati la inceput de drum.

Ce este sistemul de ghidaj?
Sistemul de ghidaj al masinii de taiat gresia este setul de indicatii pe care producatorii il lasa inscriptionat pe suprafata echipamentului, pentru a ajuta utilizatorul sa realizeze o taiere precisa. Ghidajul poate sa fie in unghi sau simplu. Varianta de ghidaj in unghi permite utilizatorilor sa obtina placi in forme complexe.
Este, insa, o solutie de ghidaj specifica modelelor de masini destinate uzului profesional. Daca esti un utilizator ocazional sau un meserias care lucreaza pe cont propriu, sistemul de ghidaj simplu iti va fi suficient. Acesta asigura o taiere dreapta si precisa.

Conteaza dimensiunea placilor, atunci cand alegi masina de taiat gresia?
Dimensiunea placilor este un element foarte important, pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi masina de taiat gresia. Exista dimensiuni si forme destul de standardizate de placi pe piata. Astfel, placile de gresie sunt patrate, de cele mai multe ori. Variantele de dimensiuni in care le poti gasi sunt 32.6 x 32.6 cm, 33.3 x 33.3 cm, 30 x 30 cm, 40 x 40 cm sau 50 x 50 cm.
Conteaza dimensiunea placilor, atunci cand alegi masina de taiat gresia? - sculeaz.ro

Pentru a fi sigur ca vei putea taia cu succes placile de orice dimensiune, in oferta magazinului nostru online gasesti variante de masini de taiat gresia cu o lungime de taiere de nu mai putin de 80 cm. Aceasta iti va permite sa tai cele mai multe tipuri de placi pe care le-ai putea intalni in cadrul lucrarilor tale.

Trebuie sa alegi masina de taiat gresia in functie de producator?
Chiar daca renumele producatorului poate sa reprezinte o garantie a sigurantei, la fel ca in cazul altor scule pentru casa si gradina, acest criteriu nu este neaparat esential. Pe piata sunt disponibile variante de masini de taiat gresia de la producatori celebri, insa exista si variante de la branduri mai putin cunoscute.
Cel mai important este sa te orientezi foarte bine in functie de caracteristicile pe care ti le-am prezentat anterior. Calitatea unei masini de taiat gresia este definita de lungimea de taiere, materialele din care este produsa, precum si de cat cantareste. Acestea ii determina capacitatea de a fi eficienta, rezistenta pe termen lung si usor de deplasat.
Asadar, acestea sunt informatiile de care ai nevoie pentru a alege cele mai bune solutii pentru taierea gresiei. Fie ca esti meserias sau iti doresti doar sa ai un dispozitiv util in gospodaria personala, acestea sunt solutiile la care poti sa apelezi. Orice ai alege, cumpara de la furnizori seriosi si bucura-te de eficienta ridicata la preturi convenabile.
Sursa foto: Pixabay.com, Sculeaz.ro 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!