'

Ce poti face cu pistolul de lipit? Principalele particularitati si intrebuintari ale acestuia

Ce poti face cu pistolul de lipit? Principalele particularitati si intrebuintari ale acestuia

Pistolul de lipit este o unealta foarte utila, pentru orice gospodarie. In ultimii ani, au aparut foarte multe modele usor de utilizat si convenabile, din punct de vedere al pretului. Astfel, aceasta scula este acum accesibila oricui vrea sa aiba un instrument prin care sa poata manevra o multime de materiale.

Pistolul de lipit cu silicon cald este o varianta destinata uzului casnic. Spre deosebire de variantele profesionale cu fludor, optiunile cu silicon sunt mai ieftine si mai usor de utilizat. De asemenea, variantele cu silicon sunt mai ieftin de intretinut si alimentat cu materie prima. In cele ce urmeaza, vei putea afla cum functioneaza pistolul de lipit si ce poti face cu pistolul de lipit chiar la tine in gospodarie. 

1. Ce este si cum functioneaza un pistol de lipit?

Pistolul de lipit este un echipament care poate fi folosit in orice gospodarie. Un mare avantaj al acestui dispozitiv este reprezentat de usurinta pe care o ofera la utilizare. El este ergonomic si poate fi folosit de oricine, indiferent de experienta.
Pistolul actioneaza prin incalzirea la interior a batoanelor de silicon, care se topesc inainte de a fi aplicate pe suprafetele care se vor a fi lipite. Dupa ce siliconul este aplicat, se usuca si se intareste foarte rapid, asigurand o lipire care se pastreaza foarte bine in timp.
Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesara alimentarea pistolului cu electricitate si cu baghete de silicon. Cele mai multe si accesibile pistoale de lipit cu silicon se alimenteaza pe baza de curent electric, direct de la priza.
In privinta baghetelor din silicon, acestea se introduc intr-o nisa cu care dispozitivul este dispus in zona din spate. Ulterior, tragaciul se apasa si activeaza sistemul de incalzire si topire a baghetelor.
Acesta este mecanismul de functionare al dispozitivului care te poate ajuta sa lipesti si sa repari o multime de suprafete si obiecte din gospodarie. In cele ce urmeaza, vei putea afla mai multe despre ce poti sa faci cu pistolul de lipit si, concret, la ce se foloseste pistolul de lipit.
Ce este si cum functioneaza un pistol de lipit? - sculeaz.ro

2. Ce poti face cu pistolul de lipit, la tine acasa?

Pentru a avea o idee clara despre cele mai interesante utilizari pistol de lipit, trebuie sa stii care sunt materialele pe care siliconul le poate lipi. Acesta reprezinta o substanta compatibila cu suprafetele din plastic, pluta, lemn, fibra de sticla, piele, textile sau carton.
Chiar daca poate sa lipeasca orice fel de suprafete, un pistol de lipit cu silicon este mai degraba potrivit obiectelor de dimensiuni reduse si care nu sunt supuse unei utilizari foarte intense.
O intrebuintare foarte comuna a pistolului de lipit este aceea de reparare a obiectelor electronice. Firele dezlipite sunt un motiv des intalnit pentru care cablurile de alimentare sau alte dispozitive nu functioneaza corespunzator. Cu ajutorul siliconului, acestea pot fi izolate si reparate foarte usor.
Este cazul si altor tipuri de obiecte, precum cele de decor. Multumita capacitatii siliconului de a actiona eficient in raport cu orice suprafata, poti lipi cu el si obiecte din lemn sau sticla. Pe langa reparatiile aduse obiectelor de decor, cu ajutorul pistolului de lipit poti sa iti pui in practica si propriile idei.
Poti crea obiecte din lemn, sticla sau plastic, pe care ai posibilitatea de a le solidifica si structura asa cum iti doresti, multumita capacitatii siliconului de a securiza orice fel de constructie.
Asadar, pistolul de lipit reprezinta o unealta pe care o poti utiliza in gospodarie atat pentru a fixa obiectele care necesita mici reparatii, cat si pentru a construi structuri rezistente. Este foarte important sa il utilizezi cu grija, evitand contactul cu siliconul incins.
De asemenea, pistolul trebuie curatat dupa fiecare utilizare, pentru a-si pastra capacitatea de functionare pe termen cat mai lung. Cu ajutorul solutiilor moderne de pistol de lipit, poti beneficia de aceste avantaje cu un efort minim.
Pe langa pretul scazut pe care il are un pistol de lipit, acesta este si ieftin de alimentat cu baghete de silicon si foarte lejer de utilizat.
Sursa foto: Pixabay.com, Sculeaz.ro 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!