'

Cele mai bune truse de chei

Cele mai bune truse de chei

Reparatiile rapide din gospodarie sau din ateliere nu ar putea fi imaginate azi fara aportul esential al cheilor potrivite. Folosite pentru desfacerea sau strangerea piulitelor si a diverselor tipuri de suruburi, cheile au o istorie indelungata, primele modele fiind patentate inca din 1835.

Cheile se bazeaza pe principiul din fizica al levierului. Prin lungimea uneltei se reduce necesarul de forta cerut pentru a strange sau desface un surub. In urma unor inovatii tehnice, au aparut modele ajustabile, asa numitele chei cu clichet care se pot adapta la diverse dimensiuni si situatii. Simplitatea designului si utilitatea imediata pe care o ofera au facut ca aceste unelte sa fie adoptate pe scara larga inca de la aparitia lor.

Alegerea unei truse de chei este un pas firesc pentru fiecare gospodarie pentru a face fata unor situatii ce solicita mici reparatii si, cu atat mai mult, pentru meseriasii profesionisti din cadrul atelierelor de orice tip, de la cele de mecanica auto, pana la cele de tamplarie, tinichigerie sau dulgherie, instalatori, dar si alte categorii de meserii.

In acest articol vei afla cateva idei despre ce trusa de chei sa alegi pentru a avea la dispozitie toate uneltele necesare.
 

1. Cele mai bune truse de chei - clasament TOP 3

Mesteritul in casa ca hobby sau atunci cand vrei sa rezolvi rapid o problema, dar si utilarea inventarului unui lucrator profesionist presupune dotarea cu o gama de unelte care sa aduca un plus de eficienta si sa usureze in mod semnificativ munca sau lucrarea avuta in vedere.

De aceea, trusele de scule care contin o mare varietate de chei sunt primele seturi de unelte la care te poti gandi, deoarece asigura un stoc, de cele mai multe ori, suficient pentru performarea unor operatiuni diverse.

 

  Cele mai bune truse de chei Trusa de Scule TOTAL - sculeaz.ro Cele mai bune truse de chei Set chei combinate YATO  - sculeaz.ro Cele mai bune truse de chei Trusa de scule profesionala YATO - sculeaz.ro
Produs Trusa de Scule TOTAL, 142buc , INDUSTRIAL Set chei combinate YATO, CrV, 6 - 32mm, 25buc Trusa de scule profesionala YATO, 216buc
Caracteristici

Categorie produs: trusa de scule complexa

Tipuri de chei: tubulare, combinate, cu clichet

Domeniu de utilizare: industrial, constructii, atelier mecanic, hobby

Numar de repere: 142 buc

Material constructie al cheilor: otel cromat

Categorie produs: trusa de chei pentru mecanica si instalatii

Tipuri de chei: combinate

Domeniu de utilizare: mecanica auto-moto, ateliere, constructii

Numar de chei: 25 buc

Dimensiuni: 6-32mm

Material fabricatie al cheilor: crom-vanadiu

Culoarea cheilor: gri-argintiu

Categorie produs: trusa de chei complexa

Tipuri de chei incluse: cu clichet, tubulare, combinate, biti si surubelnite

Diametre de prindere: 3/8inch, 1/2inch, 1/4inch

Numar de chei/repere: 216 buc

Material de fabricatie chei: otel aliaj crom-vanadiu - CrV 50BV30

 

PRO

- O trusa foarte complexa si bogat dotata ce contine un numar de 142 de repere. 

- Include chei normale, tubulare, mixte, cu clichet, accesorii si prelungitoare, biti

- Accesoriile utile aduc un plus de valoare in intrebuintarea in diferite scenarii de lucru: ciocan de lacatuserie, cheie papagal, patent universal, surubelnite

- Avantajul ca ai intr-un singur loc tot ceea ce ai putea folosi in reparatii sau lucrari de orice nivel.


- O trusa de chei combinate, cu dimensiuni variate ce pot fi intrebuintate in orice scenariu de lucru

- Cheile au forma rotunjita a spatiului de tranzitie intre cap si corp si suprafata de lucru inclinata cu 15%, fapt ce usureaza capacitatea de manevra

- Finisajul satinat reduce posibilitatea alunecarii cand se lucreaza in domeniul mecanicii auto-moto si se produc acoperiri cu film de ulei

- Materialul de fabricatie din otel aliat crom-vanadiu confera rezistenta superioara la sarcini si tensiuni si o durata lunga de utilizare


- Un set complet si complex de chei de calitate ce poate satisface nevoile unui atelier mecanic auto-moto

- Cheile tubulare din trusa acopera toata gama de scenarii de lucru in service-uri auto sau ateliere profesionale

- Material de fabricatie dur, rezistent in timp, din aliaj de otel cu crom-vanadiu

- Raport excelent calitate-pret 

- Numar mare de repere ce pot acoperi orice nevoie in timpul unei lucrari

CONTRA - Pretul din categoria premium - Trusa nu contine alte accesorii din gama cheilor tubulare sau a uneltelor auxiliare - Carcasa trusei de chei este din plastic si se poate deteriora daca nu este manipulata cu grija
  VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL

 

2. Cum sa alegi cea mai buna trusa de chei in functie de nevoile tale

Uneltele fac parte din inventarul locuintei oricarui om, in fiecare casa fiind posibil sa gasesti un sortiment mai mult sau mai putin variat de scule. Cu atat mai mult, orice conducator auto, fie el amator, fie profesionist, va avea aproape intotdeauna in portbagajul sau locurile de depozitare specifice ale autovehiculului o trusa de scule si chei pentru mici reparatii.

In acelasi timp, activitatile lucrative din domeniul mecanicii, fie din cadrul service-urilor auto-moto, atelierelor de reparatii, instalatiilor industriale sau de utilitati sau al lucrarilor in constructii nu s-ar putea desfasura in mod optim si la parametrii solicitati fara aportul necesar al cheilor si al sculelor.

Totusi, alegerea unei truse de chei ar trebui facuta dupa o atenta intelegere a ofertelor si dupa deprinderea si cunoasterea caracteristicilor fiecarui produs, precum si a scopurilor ce pot fi indeplinite prin utilizarea lor. Pot exista, astfel, o serie de criterii dupa care te poti orienta in alegerea celei mai bune truse de chei, potrivita pentru nevoile tale concrete:

  • Domeniul de aplicare
In functie de domeniul in care vei folosi uneltele dintr-o trusa de chei, este posibil sa alegi un model mai complex sau mai simplu. Astfel, un mecanic auto va avea nevoie intotdeauna, pe langa sculele profesionale auto, de un set cat mai divers de chei de dimensiuni si tipuri diferite: chei simple, chei combinate, chei tubulare cu diverse prelungitoare care sa poata fi folosite pentru o larga varietate de suruburi si piulite ce intra in componenta ansamblului unui autovehicul.

Atelierele de tamplarie sau de dulgherie nu au nevoie doar de sculele de mana specifice domeniului, ce pot include o larga varietate de ciocane si dalti sau menghine si cleme de fixare a lemnului sau componentelor cu care se lucreaza, ci si de un set complet de chei necesar strangerii sau desfacerii varietatii de suruburi ce intra in componenta mobilierului sau a diverselor alte proiecte de lucru.
  • Materialele de fabricatie
Cheile pot fi fabricate dintr-o larga varietate de metale, cel mai comun material fiind otelul. Desigur, si in acest caz, pot exista varietati multiple de finisaj sau de combinatii cu alte elemente, asa cum este cazul plasticului sau cauciucului care se folosesc pentru imbracarea si izolarea manerelor, pentru a nu aluneca la operare sau pentru a feri lucratorul de descarcarile electrice in cazul muncii in domeniul instalatiilor electrice.

O gama superioara de chei sunt cele cu suprafata satinata care, in cazul lucrului in atelierele mecanice, impiedica alunecarea din mana mecanicului in cazul in care cheile sunt contaminate cu lubrifianti din gama uleiurilor de motor sau a altor tipuri de substante.

In acelasi timp, merita mentionat ca duritatea si rezistenta la tensiune sunt factori demni de luat in considerare la achizitia unui truse de chei profesionale, deoarece se va evita astfel ruperea si posibila accidentare a celui care lucreaza cu ele. Din acest punct de vedere, otelul aliat cu Crom Vanadiu este unul din materialele fara compromisuri in acest domeniu.
  • Varietatea dimensionala
Intr-o trusa de chei poate exista un numar variabil de repere. Alegerea unui model bine garnisit cu peste 100 sau chiar peste 200 de unelte diferite este recomandata atunci cand este vorba despre dotarea unui atelier mecanic sau a unei echipe de profesionisti din domeniile de interes enumerate mai sus. Trebuie tinut cont ca greutatea trusei creste direct proportional cu numarul de chei si accesorii pe care le contine si, astfel, portabilitatea si manevrabilitatea scad, ducand chiar la oboseala fizica atunci cand este vorba de multiple interventii in locuri diferite pe parcursul unei zile.

Dimpotriva, pentru scenarii de lucru desfasurate cu o raritate evidenta, asa cum este cazul unei gospodarii sau a unui vehicul, ori pentru o amploare scazuta a complexitatii lucrarilor, o trusa cu mai putine chei, dar astfel alese incat sa acopere o gama variata de nevoi, poate fi o solutie echilibrata de luat in calcul.
  • Gradul de complexitate al trusei
Trusele de chei pot cuprinde, in afara cheilor standard si a celor tubulare, si un numar variabil de accesorii, de la surubelnite, clesti, ciocane, cleme, testere pentru tensiunea electrica, fierastraie etc., pana la prelungitoarele care pot asigura accesul capetelor cheilor in locuri altfel inaccesibile.

Trusele profesionale de chei vor contine, de cele mai multe ori, un inventar complex de chei si de accesorii care sa cuprinda majoritatea scenariilor de lucru posibile. In cazul unei gospodarii, de multe ori, trusele se pot incadra si la categoria hobby sau semi-profesionala deoarece utilizarea si modurile de lucru sunt mai putin complexe, decat in cazul unui atelier mecanic, de exemplu.
  • Pretul
Desigur, o trusa de chei profesionala dotata cu un numar consistent de chei si de accesorii fabricate din materiale de calitate superioara, asa cum este cazul otelului aliat Crom-Vanadiu, va avea un pret mai ridicat decat alte modele.

Trusele de chei profesionale pot avea un pret ridicat, insa, acesta este justificat din punctul de vedere al eficientizarii si usurarii proceselor de lucru in cadrul activitatii depuse de meseriasi. In acelasi timp, investitiile consistente in astfel de truse nu se justifica intr-o gospodarie, unde alegerea ar trebui sa se orienteze spre truse de chei care contin piese care sunt necesare, nu spre alegerea unor modele care nu vor fi folosite aproape niciodata.

3. Marcile de truse de chei recomandate de Sculeaz.ro

Sculeaz.ro are drept misiune principala furnizarea celor mai bune solutii din domeniul uneltelor de toate categoriile cu scopul declarat de a satisface cerintele clientilor in diverse domenii de interes. Astfel, in domeniul truselor de chei, oferta noastra cuprinde o selectie de branduri care au demonstrat de-a lungul timpului calitate si fiabilitate la preturi excelente.

3.1 Marca TOTAL

TOTAL este un brand al Riviera Bike SRL o firma care deja a dezvoltat o traditie in domeniul sculelor si aparatajului pentru casa, gradina si profesionisti. Utilajele si uneltele sub marca TOTAL sunt binecunoscute atat atelierelor din domenii precum mecanica, tamplaria, tinichigeria etc., precum si meseriasilor din constructii, electricienilor sau instalatorilor. Brandul pune accent pe diversitatea uneltelor care pot servi oricarui domeniu de interes, precum si pe calitatea fabricatiei care asigura o intrebuintare de lunga durata.

3.2 Marca YATO

Marca YATO apartine firmei poloneze TOYA S.A., unul din principalii producatori si distribuitori de unelte de mana din Polonia, dar cu operatiuni comerciale de nivel international. Produsele TOYA si, in special, cele comercializate sub brandul YATO, au drept punct comun calitatea la cei mai inalti parametri. In 2003, a luat fiinta TOYA Romania S.A. ca subsidiara a firmei poloneze, cu sediul in Bucuresti, iar in 2008, ia fiinta YATO Tools Co. LTD, ca subsidiara cu sediul in Shanghai, China. Produsele YATO sunt cunoscute prin inalta calitate si preturile avantajoase, dar si printr-o gama larga de adresabilitate, de la atelierele de mecanica, la constructii sau gradinarit.
 

4. Cum sa ai grija de trusa ta de chei?

Ca orice scule de mana, trusele de chei trebuie sa beneficieze de o atentie legata de intretinrea si pastrarea in bune conditii pentru a putea fi folosite timp indelungat si la parametrii initiali. De multe ori, cei care lucreaza in domenii ce prezinta potential de formare a reziduurilor sau resturilor, uita sa acorde atentie curatarii truselor de chei dupa utilizare.

De exemplu, dupa folosirea in domeniul mecanicii auto, cheile pot fi contaminate cu pelicule de ulei de motor sau alte fluide ori reziduuri care, daca nu sunt curatate, pot duce la functionarea defectuoasa la urmatoarele utilizari. Acelasi lucru se poate intampla in domeniul constructiilor unde praful, varul si diversi solventi sau vopseluri pot acoperi suprafata cheii, se pot intari in timp si pot duce la scaderea parametrilor de functionare normali.

De aceea, este recomandat ca dupa fiecare utilizare, indiferent de domeniul de aplicare, trusa de chei sa fie inspectata si curatata, dupa caz, de resturi sau alte substante. De asemenea, cheile ar trebui fixate in locurile lor speciale din trusa si nu aruncate la gramada, pentru a putea fi gasite mai usor la viitoarele utilizari.

O atentie speciala ar trebui acordata si cutiei trusei care nu ar trebui lovita sau trantita, mai ales daca este din material plastic. Trusele care au cutii din metal ar trebui inspectate periodic, grunduite si vopsite pentru a nu lasa rugina sa atace suprafata.
 

5. Intrebari si raspunsuri despre cele mai bune truse de chei

Ce sa aleg dintre trusa de chei profesionala si trusa de chei semiprofesionala?

Alegerea depinde foarte mult de domeniul de activitate si de frecventa unde vei folosi cheile. Daca esti un profesionist, mecanic, electrician, instalator, dulgher etc., o trusa de chei profesionala va fi o alegere inteleapta. In schimb, pentru uzul casnic, te poti orienta fara probleme catre o varianta mai ieftina, semiprofesionala.

Ce contine o trusa de chei profesionala?

Pe langa un set bine garnisit de chei fixe, compuse si tubulare, imbus, trusele de chei profesionale contin si accesorii din gama prelungitoarelor sau a uneltelor auxiliare: clesti, patent, clame, surubelnite, ciocane etc.

Ce trusa de chei sa aleg pentru masina?

In cazul in care vrei sa ai o trusa de chei in portbagajul masinii, este recomandabil sa te orientezi spre truse de dimensiuni mai mici, dar care sa contina un set de chei tubulare si de chei fixe/compuse, pentru a le putea folosi, de exemplu, pentru a desuruba prezoanele la schimbarea rotilor, in cazul unei pene sau pentru desfacerea bornelor bateriei, acestea fiind doar doua scenarii de luat in calcul.

Ce sa aleg dintre trusa de chei ieftina sau scumpa?

Pretul unei truse de chei reflecta, de cele mai multe ori, atat numarul de piese pe care le contine, cat si calitatea acestora. Desigur, o trusa mai scumpa va contine un numar superior de repere fabricate din metal aliat - otel crom-vanadiu ca o garantie a durabilitatii in timp.

Set de chei fixe sau trusa de chei profesionala?

Atunci cand ai nevoie de o varietate mare de chei fixe, este indicat sa cauti o trusa specializata catre acest tip de chei. Totusi, nici cheile tubulare nu ar trebui sa-ti lipseasca din inventar, nici sculele auxiliare care se pot regasi in cadrul unei truse profesionale. Alegerea tine de nevoile concrete pe care le ai in domeniul de lucru.

Sursa foto: Sculeaz.ro, Pixabay.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!