'

Tipuri de surubelnite - care sunt si cum pot fi folosite!

Tipuri de surubelnite - care sunt si cum pot fi folosite!

Surubelnitele se gasesc in diferite marimi, forme si au multiple intrebuintari, fiind unele dintre cele mai utilizate unelte din lume. De aceea este important sa stii care este cea mai potrivita pentru nevoile tale. De asemenea, capetele pentru acestea, trebuie alese in functie de modelul surubului si de utilitatea lor. Astfel, pentru a stii care sunt cele mai potrivite modele pentru tine, articolul de mai jos te va ajuta sa identifici mai bine uneltele intre ele. 

1. Cap de surubelnita - tipuri si intrebuintari

Cap de surubelnita - tipuri si intrebuintari - sculeaz.ro

In functie de motivul pentru care ai nevoie de o astfel de unealta, poti apela la o surubelnita individuala cu un singur capat sau la seturile de surubelnite. Cele din urma sunt mult mai eficiente pe termen lung, deoarece, vin in diferite forme si marimi, iar in acest fel nu va mai trebui sa cumperi unele noi de fiecare data cand ai nevoie de un capat pe care nu il detii. 

Iata cele mai populare tipuri de capete de surubelnita:

  • cap de surubelnita triunghi - aceasta este cea mai folosita de majoritatea persoanelor, fiind utilizata pentru electronice, electrocasnice sau orice piulite si suruburi in forma de triunghi.

 
  • cap de surubelnita cu lama plata - dalta acesteia se intinde pe toata latimea unui surub si este la fel de populara precum cea triunghi. Un mic dezavantaj al ei consta in faptul ca este predispusa la alunecare atunci cand se exercita o presiune prea mare in timpul insurubarii. 
    Cap de surubelnita - tipuri si intrebuintari - sculeaz.ro

  • biti in forma cruce -  este indicat ca duzele de dimensiuni mai mici sa fie folosite in lucrul cu metalul sau orice material lemnos, iar cele mai mari sunt excelente pentru reparatiile de autoturisme. 

 Cap de surubelnita - tipuri si intrebuintari 2 - sculeaz.ro
  • biti hex - acesta se remarca prin cuplul mare pe ca il au atunci cand sunt fixate suruburile sau piulitele. De asemenea, rezistenta lor este una impresionanta si se folosesc de obicei in asamblarea mobilierului, pentru ca impiedica deconstructia. 

  • cap de insurubare pozidrive -  este o varianta mai dezvoltata a celei cruce si ii este adaugata patru aripi care asigura stabilitate si putere egala de insurubare. Acestea au devenit din ce in ce mai populare si se utilieaza in multe ramuri industriale. 

  • cap de insurubare torx - extrem de folosite in asamblari, asigura un cuplu ideal, deoarece, se poate extercita o presiune uniforma fara ca surubul sa fie afectat.

2. Tipuri de surubelnite - care sunt cele mai eficiente modele

Indiferent ca esti un mester profesionist sau un gospodar pasionat de reparatii si treburi casnice, trebuie sa stii care sunt cele mai potrivite surubelnite pentru nevoile tale. Acestea pot sa difere in functie de modelul ales si sa se potriveasca mai mult sau mai putin necesitatilor de zi cu zi.

  • surubelnite izolate - potrivite pentru atunci cand lucrezi la dispozitive sub tensiune sau instalatii electrice de pana la 1000V. Avantajul acestora consta in proprietatile antiderapante pe care le au, dar si in faptul ca sunt excelente pentru materialele predispuse la zgarieturi, cum sunt plasticele sau metalele neferoase. 
    Tipuri de surubelnite - care sunt cele mai eficiente modele - sculeaz.ro

  • surubelnita multifunctionala - acest model este perfect pentru persoanele neprofesioniste care au nevoie de o unealta ajutatoare in gospodarie. Se foloseste extrem de usor, datorita faptului ca are un antrenor cu clichet si nu necesita forta de insurubare. De asemenea, vine la pachet cu capete de surubelnita.
    Tipuri de surubelnite - care sunt cele mai eficiente modele 2 - sculeaz.ro

  • surubelnite pentru uz industrial  - de cele mai multe ori sunt utilizate pentru lucrarile profesionale care necesita asamblare in vaste industrii. Avantajul acestora consta in stabilitatea mare pe care o au datorita varfului de lucru slefuit si intarit.
    Tipuri de surubelnite - care sunt cele mai eficiente modele 3 - sculeaz.ro

De asemenea, vei mai gasi surubelnite pentru domeniul auto, lacatuserie sau seturi clasice cu diferite capete, care se pot folosi la orice treaba ai avea nevoie prin casa sau gospodarie. Nu in ultimul rand, surubelnita de impact cu acumulator si cea de insurubat sunt varianta performanta care se gasesc in categoria de rotopercutoare si masini de gaurit, putand fi folosite impreuna cu capete pentru surubelnita electrica, cum ar fi adaptoare si biti. Cea mai eficienta solutie este sa apelezi la o trusa de scule profesionala, pentru ca beneficiezi intr-un singur pachet de tot ce ai nevoie. 
Tipuri de surubelnite - care sunt cele mai eficiente modele 4 - sculeaz.ro

Asadar, ia in considerare informatiile de mai sus si alege ce tipuri de capete pentru surubelnita ai nevoie, deoarece, cu unealta potrivita treburile tale zilnice devin mai simple si mai rapide!

 

Surse foto: Shutterstock.com, Sclueaz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!