'

Cum sa schimbi o priza in 5 MINUTE!

Cum sa schimbi o priza in 5 MINUTE!

Este destul de greu să anticipăm numărul de prize dintr-o locuinţă în faza de construcţie. Secretul este să lăsăm loc pentru o viitoare expansiune. Este bine sa avem destule prize într-un loc, încât să putem conecta direct în priză, lampa, unitatea centrală de la calculator, monitorul, imprimanta, încărcătorul telefonului, copiatorul.

Pentru a monta o priza noua ai nevoie de cateva lucruri esentiale. Asadar, iti trebuie, pe langa priza cea nou si o surubelnita cu capul mai mic care sa ti se potriveasca pe suruburile de la priza, dar si o lampa de control, pe care o poti folosi si pe post de surubelnita.

O priza clasica se demonteaza in 3 pasi:
- se desurubeaza suruburile care tin capacul aparent;
- se slabesc suruburile care antreneaza ghiarele de fixare in doza;
- se extrage corpul prizei din doza si se slabesc suruburile care tin conductoarele pentru extragerea acestora;

Pentru a schimba priza veche cu una nouă, ai nevoie de o priză simplă sau dublă, o şurubelniţă – tester şi o şurubelniţă cu capul cât mai mic. Urmează apoi următoarele etape.

Priza noua se monteaza efectuand operatiunile in sens invers. Trebuie sa tinem cont ca suruburile care fixeaza conductoarele trebuie stranse ferm pentru a permite un contact bun, iar suruburile ghiarelor trebuie stranse in asa fel incat priza sa se fixeze bine in doza si sa se elimine riscul smulgerii acesteia din perete.

Pasul 1

Pasul 1- Opreşte curentul în casă. Introdu vârful şurubelniţei-tester în ambele orificii ale prizei, ţinând un deget pe contactul metalic din capătul mânerului.

Rezistenţa din interiorul testerului trebuie să fie stinsă. Desfă şuruburile prizei vechi şi îndepărtează capacul.

Pasul 2

Pasul 2 - Corpul prizei are pe laterale două şuruburi care trebuie şi ele desfăcute. Când priza se poate scoate din perete, apuc-o de părţile ceramice.

În partea din spatele ei se află două orificii în care intră cele două fire metalice.

Acestea sunt prinse în priză cu două şurubele. Slăbeşte-le pentru a le scoate şi a te uita la ele.

Pasul 3

Pasul 3 - Dacă izolaţia din plastic este casantă sau înnegrită, tai-o cu un cuţit atât cât este nevoie.

Apoi, îndepărtează din nou izolaţia pe o porţiune de câţiva milimetri. Introdu capetele metalice în orificiile din spatele noii prize şi strânge din nou şuruburile până când firele stau fixe.

Pasul 4

Pasul 4 - Introdu priza înapoi în perete, iar apoi strânge şuruburile laterale. Pune capacul şi strânge-i şuruburile.

Ai grija cand montezi o priza ca trebui sa ai in vedere si puterea ceruta de aparatele ce urmeaza sa le conectezi la aceasta. Priza, inainte de toate, presupune conectarea la sursa de energie electrica a aparatelor electrice si electrocasnice care se gasesc intr-o locuinta. Daca tii neaparat sa cuplezi mai multe aparate, astfel cumuland o putere mai mare, va trebui sa tii seama de capacitatea ei, dar si de materialul din care e facuta.

 


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!