'
PASTE FERICIT 🥳 In perioada 1 - 6 Mai 2024 se vor putea plasa comenzi 🤩 Comenzile vor fi procesate incepand cu data de 7 Mai 2024 😎 ! ✅ Multumim pentru intelegere ✅

La ce si cum sa folosesti suflanta cu aer cald

La ce si cum sa folosesti suflanta cu aer cald

Pistoale cu aer cald

Exista numeroase activitati care necesita utilizarea uei surse de caldura, spre exemplu incalzirea materialelor,  indoirea unor conducte de plastic, sau indepartarea stratului vechi de vopsea de pe o anumita piesa.

Pentru genul acesta de aplicatii se vor folosi suflantele cu aer cald.

Acest tip de dispozitiv are rolul de a produce si elibera un flux de aer la temperaturi mari, in general intre 50°C si 550°C, unele modele putand atinge chiar si valori mai ridicate. Aparatul este format dintr-o sursa de caldura, un sistem de propulsare si ventilare si o duza utila in directionarea aerului.

Este foarte usor de folosit, chiar si fara un tutorial la indemana.

Pistoalele cu aer cald dispun de o gama larga de temperaturi de lucru (60 – 550 ° C), protectie in caz de supraincalzire, utilizare sigura in pozitie verticala si un maner anti-alunecare.

Suflanta este prevazuta cu rezistente electrice si cu un miniventilator foarte puternic. Cand este pornit aparatul, rezistentele se incing pana la temperatura setata, iar ventilatorul va impinge aer peste ele. Astfel, aerul care iese din aparat va ajunge chiar si la temperaturi de 600 de grade Celsius.

Domenii de aplicare

In cadrul aplicatiilor industriale, suflanta cu aer cald este utila in:

  • micsorarea si sigilarea ambalajelor sensibile la caldura,
  • indoirea tevilor din PVC,
  • modelarea itemilor cu punct de topire scazut,
  • constructii, uscarea lemnului umed,
  • laboratoare de chimie(ca sursa de caldura),
  • reparatii pentru automobile si itemi din piele si vinil,

  • aplicare de tapiterie, dezghetarea pieselor metalice blocate sau desurubarea celor ruginite.
  • Pentru lucrari la domiciliu, multi utilizatori folosesc acest aparat in aplicatii similare, in special in constructii si bricolaj, pentru indepartarea vopselei vechi si uscarea acesteia dupa aplicare, gravura, dezghetarea tevilor inghetate etc.
  • inmuierea adezivilor

Pentru acasa o poti folosi cu succes si la aprinderea gratarului. Foloseste pistolul cu aer cald si vei putea frige carnea mult mai repede. Indeparteaza eficient si spuza de pe jar. Friptura nu va mai “crantzani” intre dinti. Daca ai un convertor de curent de la 12 V la 220 V, il poti folosi inclusiv la aprinderea gratarului de picnic, la iarba verde!


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!