'
PASTE FERICIT 🥳 In perioada 1 - 6 Mai 2024 se vor putea plasa comenzi 🤩 Comenzile vor fi procesate incepand cu data de 7 Mai 2024 😎 ! ✅ Multumim pentru intelegere ✅

Cum sa alegi rotopercutorul de care ai nevoie!

Cum sa alegi rotopercutorul de care ai nevoie!

Alegerea unui ciocan rotopercutor

Alegerea unui ciocan rotopercutor, presupune o multitudine de cunoștințe din domeniu, fie ele dobândite prin munca cu ele fie prin cunoasterea foarte bine a acestora.

Ciocanul rotopercutor este un instrument util pentru uzul casnic, dar si absolut necesar in astfel de  industrii precum metalurgie, constructii, prelucrarea lemnului sau amenajari. Acest dispozitiv este special elaborat pentru a executa gauri in suprafete dure imposibil de gaurit cu alte instrumente (pereti de caramida, tavane, beton, otel).

Acest aparat este combinația perfectă dintre un ciocan demolator și o bormașină, și este de nelipsit în orice proiect care implică găurirea betonului, a cărămizilor, a BCA-ului sau alte materiale asemănătoare.

In conditiile in care intentionezi sa iti cumperi un ciocan rotopercutor, cu siguranta trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a face cea mai buna alegere.

Daca vrei sa iti cumperi o unealta de calitate dar si la pret foarte bun,  ar trebui sa te orientezi spre ciocane rotopercutoare Yato sau spre ciocane rotopercutoare Total.

Criterii de alegere

 

O alegere potrivita este realizata atunci cand se alege ciocanul rotopercutor potrivit pentru nivelul de activitate folosit. Astfel ia in calcul criterii precum: tipul de alimentare, puterea, tipul de mandrina, viteza si energia percutiei, etc.

Greutate și putere. Acești parametri sunt interdependenți și sunt considerați unul dintre cei mai importanți, deoarece afectează direct caracteristicile importante ale dispozitivului. Cu cât poansonul este mai puternic, cu atât are mai multă greutate și funcționalitate. Pe de altă parte, cu cât este mai ușor dispozitivul, cu atât este mai convenabil să îl folosești.

Atunci cand lucrati cu diferite tipuri de suprafete, este necesar sa cunoasteti care va fi diametrul gaurii obtinute in functie de material. De exemplu, acelasi rotopercutor poate executa gauri cu un diametru de 30mm in lemn si de numai 13 mm in otel.  Alte functi utile sunt sistemul de prindere a mandrinei SDS care permite inlaturarea simpla a burghiului, functia de indepartare a prafului care previne blocarea burghiului in material, comutatorul de viteze si de directie, sistemul de reglare a adancimii de gaurire si multe altele.

Modelele cu fir sunt clar mai puternice decât cele pe baterii. Acest principiu este valabil în cazul tuturor sculelor de acest gen. Deoarece sunt modele care au o putere mare, sunt recomandate în cazul lucrărilor care sunt mai complexe sau chiar moderate. Însă, o investiție într-un astfel de ciocan dacă ești doar un amator se va dovedi a fi neînțeleaptă. Acest tip de ciocan este destinat utilizării frecvente.

Tipul percutiei este un alt aspect care conteaza foarte mult atunci cand iti alegi ciocanul rotopercutor, iar aici este important de mentionat faptul ca poti alege o unealta cu percutie pneumatica sau una cu percutie mecanica. Cele mai puternice si cele mai des folosite ciocane rotopercutoare din zilele noastre sunt cele cu percutie pneumatica.

Ciocanul rotopercutor ideal pentru oricine, este cel dotat cu o mandrina SDS-plus. Majoritatea modelelor de acest gen pot fi folosite atat in regim semi-profesional cat si profesional, fiind considerate de catre specialisti printre cele mai puternice si mai ergonomice modele.

3 modele de ciocane rotopercutoare recomandate de specialisii sculeaz.ro

Iata 3 modele de ciocane rotopercutoare recomandate de specialisii sculeaz.ro!

Ciocan Rotopercutor TOTAL, SDS plus, 800W, 2.5J    

[WD_Button id=298]

Ciocan rotopercutor YATO, SDS plus, 1250W, 4J

[WD_Button id=297]

 

Ciocan rotopercutor STHOR, SDS plus, 1100W

[WD_Button id=296]


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!